bookmate game
Dejan Stojiljković

Kao senka na zidu

Ilajdža je osoba sa manirima, istančanim ukusom i omamljujućom harizmom, voli dobar burbon, lepe žene i kvalitetnu muziku. Njegove nadležnosti tiču se muzičkog biznisa, pre svega rokenrola, koji, u vreme kada se dešava ova priča, jeste jedna od najuzbudljivijih stvari na planeti. Ilajdža i njegovi kolege stvorili su Elvisa i Rolingstonse, organizovali velike koncerte poput Vudstoka i onoga u Altamontu, producirali pesme koje su osvojile vrhove top-lista, može se reći da je Ilajdža, na neki način, kreator čitave jedne epohe. Doduše, treba napomenuti jednu stvar - Ilajdža nije čovek. On je demon. Zajedno sa svojim pomoćnikom, on ranih sedamdesetih godina prošlog veka ima kancelariju u Londonu, gde vodi svoje poslove koji se podjednako tiču ovog i onog sveta. Međutim, stvari počinju da se komplikuju kada bend u koji je uložio mnogo truda i još više novca ne uspeva da ostvari planirani uspeh, a po gradu počinju da kolaju priče o tome da se u muzičkom biznisu pojavio novi igrač. Zagonetna osoba sa nadimkom “Zvezdonoša”, za koga Ilajdža podozreva da takođe nije čovek, već - anđeo.

Baš kao i sve omiljene serije ovih dana, Bookmate Originals književni Serijal “Kao senka na zidu” stiže u celini, istog dana: čitajte svih šest epizoda vrhunskog novog dela Dejana Stojiljkovića.
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

  Anastasija C.shared an impression20 days ago
  👍Worth reading
  🚀Unputdownable

  👌👌

  Srđan Rajićshared an impression4 months ago
  👍Worth reading

  Nije lose, zanimljivo.

  urednikshared an impressionlast month
  👍Worth reading

Quotes

  lexydimhas quoted3 months ago
  "Dakle, hoćeš da kažeš da sam prepušten sebi?"
  Još jedna pauza, a onda je usledio kratak odgovor:
  "A zar nismo to svi mi?"
  Кристина Квашчевhas quoted3 months ago
  Od svog prvog izdavanja 25. maja 1973. album se do danas prodao u preko 16 miliona primeraka i tako postao najprodavanija instrumentalna ploča ikad.
  Кристина Квашчевhas quoted3 months ago
  "Odlomci iz Cevastih zvona biće korišćeni u jednom američkom filmu."

  "Da, pa?"

  "Znaš kako se film zove?"

  "Kako?"

  "Isterivač đavola."

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)