Daniel Kahneman

At tænke – hurtigt og langsomt

I AT TÆNKE — HURTIGT OG LANGSOMT giver verdens førende nulevende psykolog, Daniel Kahneman, et unikt indblik i den menneskelige hjernes veje og vildveje. Ved at trække på de seneste årtiers fremmeste forskning præsenterer han både øjenåbnende og lattervækkende pointer om den del af vores krop, vi sætter højest og stoler mest blindt på.
Men er det nu en god ide?
Vidste du for eksempel, at selv garvede dommere idømmer længere fængselsstraffe, hvis de kort inden domsafsigelsen har slået et højt antal øjne med to terninger? Eller at vi beviseligt køber mere sæbe og vaskepulver, hvis vi kort forinden er blevet tvunget til at tænke ‘beskidte’ tanker?
AT TÆNKE — HURTIGT OG LANGSOMT er en milepæl i forståelsen af den menneskelige hjerne og menneskelig adfærd generelt — skrevet i en letlæselig og humoristisk tone af en intellektuel og humanistisk sværvægter.
«Bogen rummer et sandt overflødighedshorn af aha-oplevelser, dybe indsigter og fascinerende perspektiver på den menneskelige psyke… Det er virkelig en bog, man bliver klogere af — fuld af fremragende råd om, hvordan man undgår at falde ned i sindets utallige faldgruber.
Sjældent har man læst en bog, som i den grad angår ethvert menneske.» — Berlingske Tidende
«Det er blevet sagt om dette værk, at det vil blive stående om 100 år som monument over vores tænkning.»
— Information
819 printed pages
Original publication
2013

Impressions

  Mette Frøslev Bruunshared an impression4 years ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot

  Hertil

  Ricky Strømshared an impressionlast year
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🚀Unputdownable

  Hvis du synes denne er god anbefales Adfærdsøkonomi -hvordan vi afslørede det ufornuftige menneske af Richard H. Thaler

  Matias Benjamin Albæk-falkshared an impression3 years ago

  211

Quotes

  Jeppe Martinus Brogaard Pedersenhas quoted4 years ago
  Videnskabshistorikere har også bemærket, at forskere inden for et bestemt felt på ethvert givent tidspunkt er tilbøjelige til at have fælles grundantagelser om deres fag.
  Simone Skrædderdalhas quoted3 years ago
  De fleste af os er eksperter i at spore vrede i de første ord af et telefonopkald, indse, idet vi træder ind i et lokale, at vi er genstand for samtalen, og hurtigt reagere på de små tegn på, at føreren af bilen i den modsatte vejbane kan skabe en farlig situation. Vores dagligdags intuitive evner er ikke mindre utrolige end en erfaren brandmands eller læges skarpe indsigt – blot mere udbredte.
  Guldiere Oliveira Brandaohas quoted4 years ago
  Når System 2 er optaget af noget andet, er vi villige til at tro på næsten hvad som helst. System 1 er godtroende og naivt og snarere tilbøjeligt til at tro på noget end ikke at tro på det, mens System 2 har ansvar for at så tvivl og ikke at tro på hvad som helst, men System 2 er indimellem travlt optaget af noget andet og er desuden ofte dovent. Der er faktisk evidens for, at folk er mere tilbøjelige til at tro på tomme overbevisende budskaber – for eksempel reklamer – når de er trætte og udmattede.

On the bookshelves

  Kristine Schiøtt Højmose Thomsen
  Fagligt
  • 46
  • 497
  Amalie Marie Vennike
  Mental sundhed
  • 146
  • 355
  Tine Helen Schlaikjer
  Livsstil, sundhed & træning
  • 36
  • 43
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)