bookmate game
Dejan Stojiljković

Kula

“Kula” je psihološki horor o mladom studentu koji stupa u vezu sa čudnom, starijom devojkom koja je neka vrsta verskog fanatika. Ona stanuje u soliteru koji sugrađani zovu Kula, a koji je sagrađen na groblju vojnika iz I svetskog rata. Jedno noći, student susreće duha - prikazu mrtvog britanskog vojnika koji mu ostavlja suvenir - brijač na rasklapanje. U isto vreme, po gradu kreće serija jezivih ubistava. Student podozreva da to ima nekakve veze sa njim i njegovim vizijama. Klupko radnje, koji će vas držati na ivici stolice, raspliće se kroz deset literarnih epizoda - ljubiteljima TV serija ovakav način čitanja biće neodoljiv i podsetiti ih na najkvalitetnije Netflix i HBO sadržaje.

Samo na servisu Bookmate, svakog petka potražite novu epizodu literarnog serijala “Kula”, iz pera Dejana Stojiljkovića.
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

  Jasna Prokovićshared an impression3 years ago

  I šta posle petog poglavlja? Možda bi i bilo zanimljivo da ovu knjigu mogu normalno da pročitam, ovako nemam pojma šta da mislim. Bezvezan osećaj.-)

  Jelena Grujicshared an impressionlast year
  👍Worth reading
  💀Spooky

  Čudna priča. Neki delovi su preterano.. paaaa, gadni ali opšti utisak... Čudna, zlokobna priča

  Tamara Jekelicshared an impressionlast year

  Iskreno knjiga je teska psihodelija. Nije mi legla

Quotes

  Jasna Prokovićhas quoted3 years ago
  A zemlja je bila u ratu. Samo što oni koji su njome upravljali nisu hteli da priznaju. A i kako bi? Kada su na vlast došli sluđujući narod šizofrenim parolama "Mir nema alternativu" i "Srbija se saginjati neće". Srbija se možda nije saginjala, ali njeni žitelji svakako jesu.
  footstepsinthehallhas quoted3 years ago
  Postoji u nas ta, da je tako nazovem, apologija alkoholizma. Kockari su stoka, narkomani su odvratni, oni što mnogo jure suknje su manijaci, a oni što vole da žderu - debele svinje. Jedino su alkosi u redu. Pijanac je veseo, pijanac je smešan, pijanac voli život... Čak i kada oduzme tuđi tako što sedne u auto nalizan i pokosi prvog prolaznika. Pijanstvo je savršeno opravdanje za sve. Ako kasniš - zapio si se negde. Živ bio. Ako nemaš kinte jer sve spiskaš u kafani, nisi neodgovorni skot nego meraklija. Nek ide život. Intelektualci koji se leše od pića nisu pijandure nego - boemi. To nije bolest - to je sloboda, životni stav.
  footstepsinthehallhas quoted3 years ago
  Bukovski je jednom rekao da je pijanstvo kao umiranje iz kog ti je dopušteno da se probudiš. I ja sam se budio. Ali uvek drugačiji.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)