bookmate game

Zimski trenuci

Bookmate
19Books79Followers
Izdvojili smo vam naslove idealne za zimske dane. Neke od ovih knjiga će nas samo podsetiti na hladne dane, neke samo po naslovu ili koricama asociraju na zimu, a neke su i smeštene upravo u to doba godine kada snegovi prekriju puteve ili u neke severne gradove.
Ušuškajte se u neku udobnu fotelju, utoplite se i uživajte u naslovima koji su pred vama!
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci5 years ago
  U Dnevniku druge zime dnevničar se oporavlja od svojevrsne oduzetosti nogu do koje je doveo njegov alkoholizam; zapravo, može se reći da iznova uči da hoda. Nagrada Biljana Jovanović.
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  okus priče je lik Mare Barrow, djevojke čija je sudbina zapravo sudbina Crvenih, tj. onih koji služe Srebrnoj eliti koju svi drže kao božanstvo zbog njihovih nadnaravnih moći. Da pomogne svojoj obitelji Mare postaje kradljivica, ali kada njezinog najboljeg prijatelja pozovu za novačenje u rat koji bijesni zemljom, djevojka napravi sve kako bi ga od toga oslobodila. Splet okolnosti dovodi je pred kralja na dvor, gdje slučajno pred svima otkrije vlastitu "božansku" moć. S obzirom na to da sama toga nije bila svjesna, i ona se iznenadi. Ipak, ono što kralj odluči, mora se dogoditi….
  "Grimizna kraljica savršeni je spoj serijala Igre gladi, Izbor, Blaženica i Različita." — Starburst
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci5 years ago
  Autorka bestseler serijala Sedam sestara. Greta je napustila Marčmont Hol, prelepu i grandioznu kuću u brdima ruralnog Monmautšira pre tri decenije. Sada, pred Božić, rešava da prihvati poziv svog prijatelja Dejvida Marčmonta i stiže u prelepu kuću. Pre dvadeset godina Greta je izgubila sećanje zbog strašne nesreće. Njeno prisustvo u kući počeće da budi davno zaboravljene uspomene, uspomene koje će se ticati i njene ćerke…
 • Lusinda Rajli
  Anđeosko drvo
  • 1.4K
  • 70
  • 105
  • 70
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  Sestre Meredith i Nina Whitson sušta su suprotnost. Dok jedna vodi obiteljski biznis i posvećena je obitelji, druga putuje svijetom želeći postati poznata fotoreporterka. Kada njihov voljeni otac padne u postelju shrvan bolešću, dvije otuđene sestre opet se zbližavaju. Na samrti, otac izusti obećanje — majka će im ispričati cijelu istinu. Počinje tajanstvena ljubavna priča i uzbudljivo putovanje u prošlost. Ninina opsesija da sazna istinu dovest će je do šokantnog otkrića koje će potpuno promijeniti njihove živote.
 • Kristin Hannah
  Zimski vrt
  • 394
  • 52
  • 28
  • 18
  hr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  Majstorski spoj obiteljske drame i krimića.
  Otmica i nestanak jedanaestogodišnjeg dečaka ostali su i nakon dugotrajne istrage prekriveni velom tajne. Nakon četiri godine slučajno je pronađen u šumi njegov leš. Ponovo počinje istraga. Sumnja pada na dečakove roditelje, hrvatskog porekla, iz Vukovara, i bogatu porodicu Rajnarc u čijoj vili radi dečakova majka Lida, najprije kao spremačica, a zatim postaje i gospodarica. Mnogi tragovi ukazuju na oca Darka, stručnjaka za zaštitu vukova koji u šumskoj samoći ostavlja mnoge tragove i ne može prihvatiti raspad svoje porodice.
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  Svetlana Aleksandrovna Aleksijevič je dobitnica Nobelove nagrade za književnost 2015. godine, a njena knjiga Poslednji svedoci predstavlja potresna svedočanstva dece koja su preživela Drugi svetski rat.
  Drugi svetski rat iz drugačijeg ugla! Poslednji svedoci je druga knjiga iz serijala Glasovi utopije, a pruža uvid u sećanja one dece koja su preživela velike strahote Drugog svetskog rata. Priča o ratu, nemačkoj invaziji, gladi, zločinima, bekstvu, ali iz ugla dečaka i devojčica od 4 do 12 godina. Sada su to odrasli ljudi, ali njihova sećanja su sećanja malih dečaka i devojčica koji su preživeli velike strahote i čije suze ne može ništa da opravda. Oni su najobjektivniji posmatrači i svedoci ratnih dešavanja na tlu tadašnjeg Sovjetskog saveza.
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  Roman u kojem se Nesbe poigrava književnim konvencijama i žanrovima, a ljubiteljima kriminalističkog romana ostavlja dubok utisak.
  Ulav se bavi overavanjem i živi kao vuk samotnjak. Zbog takvog posla on ne može da se zbliži sa ljudima. Međutim, konačno upoznaje ženu svog života. Ali tu postoje dva problema. Prvi, ona je udata za njegovog gazdu, a drugi da je upravo Ulav angažovan da je sredi.
 • Ju Nesbe
  Krv na snegu
  • 1.2K
  • 60
  • 67
  • 51
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  U letovalištu Vojske spasa silovana je jedna četrnaestogodišnjakinja. Posle dvanaest godina, neko iz mase ubija vojnika iz te organizacije tokom predbožićnog koncerta. Fotoreporteri su uslikali potencijalnog ubicu, ali Beatu Len, stručnjaka za prepoznavanje lica, zbunjuje što se njegovo lice menja od slike do slike. Viši inspektor Hari Hule kreće u lov na čoveka bez lica po mračnoj strani grada, među svetom koji traži večno — ili bar privremeno — spasenje. A ubica nije završio svoj posao…
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  U šumi u Bleterbahu, u surovim planinama u Južnom Tirolu, nađeni su leševi troje ubijenih mladih ljudi. Ubistva su se desila za vreme oluje, a tela su toliko osakaćena, da ni policija nije uspela da otkrije da li je to delo životinje ili čoveka.
  S obzirom da se o toj šimi ispredaju strašne priče, koje se prenose s kolena na koleno, niko nije siguran kako da tretira ovaj slučaj. Trideset godina kasnije, američki reditelj dokumentarnih filmova Džeremaja Selindžer, rešava da krene u potragu za istinom. U Zibenhohu, varošici u Dolomitima u kojoj se Džeremaja nastanio sa svojom suprugom, meštani čine sve kako bi odvratili od istrage. Kao da se u Bieterbahu probudila smrtonosna sila za koju se verovalo da je nestala.
 • Luka d’Andrea
  Srz zla
  • 236
  • 8
  • 13
  • 12
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  Nakon pada drenajskog uporišta, nadirske horde seju pustoš i očaj svuda. U malenom Gotiru lovci na robove otimaju devojku, a seljani okreću glavu na drugu stranu — svi osim mladog Kjala.
  On će pokušati da je spase, i ovaj poduhvat odvešće ga preko divljih stepa i dalje, kroz predvorje pakla. Mladić će se sukobiti sa opakim zverima, ubojitim ratnicima i demonima iz tame.
  Ipak, Kjal će imati pomoć. Njegovoj potrazi pridružuje se junaci iz legende: majstor-mačevalac Harej, Belcer Sekiraš, i lukonoše Fin i Magrig. Jedan među njima krije tajnu koja bi mogla osloboditi svet od nadirske prevlasti. On je jedina nada Drenajaca. On je Bronzani Erl. Potraga za otetom robinjom prerasta u poslanje koje će promeniti čitav svet.
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  Pripada književnom serijalu Ricoli i Ajls .
  Medicinska istražiteljka iz Bostona Ajls odlazi u američku saveznu državu Vajoming kako bi prisustvovala jednoj medicinskoj konferenciji posle koje rešava da sa prijateljima ode na skijaški izlet u planinu. Međutim neće uspeti da stignu tamo gde su naumili jer će im se kola pokvariti na putu. Bez pomoći, grupica prijatelja je primorana da se zaštiti od mećave u jednom zabačenom seocetu koje se naziva Kraljevstvo nebesko. Grupa prijatelja ubrzo shvata da se u tom selu desilo nešto jezivo i strašno : svih dvanaest istovetnih kućica su napuštene, u selu nema ni žive duše. Nestanak seoskog stanovništva obavijen je velom misterije jer nema nikakvih naznaka da su oni nekuda otišli, čak štaviše, kao da su u zemlju propali. Ajls ubrzo shvata da neko vreba u okolini, oni nisu sami u tom naočigled pustom selu.
  Posle nekoliko dana, detektivka bostonske policije, Ricoli, saznaje da je njena prijateljica Ajls pronađena mrtva u planinskom klancu. Rešava da sazna šta joj se desilo po svaku cenu suočavajući se sa najnemilosrdnijim protivnikom sa kim se do sada suočila.
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  Sibir je priča o tranziciji, kriminalu, ljubavi, iluzijama, izneverenim nadama, pokušajima grešnih ljudi da se izvuku iz balkanskog blata i, po uzoru na likove Dostojevskog, nastave novi život u svom Sibiru.
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  Zima sveta nastavlja se tamo gde se Sunovrat divova završio, usred zamršenih veza pet porodica: američke, nemačke, ruske, engleske i velške, uvodeći nas u doba nesagledivih društvenih, političkih i ekonomskih previranja u vreme Trećeg rajha, Španskog građanskog rata i velike drame Drugog svetskog rata, ostavljajući nas posle eksplozije američkih atomskih bombi u Japanu, na početku hladnog rata.Foletov brilijantan pripovedački dar zablistao je i u nastavku Sunovrata divova i podario nam roman od kojeg jednostavno ne možete da se odvojite!
 • Ken Folet
  Zima sveta
  • 365
  • 7
  • 19
  • 25
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci6 years ago
  "Grad lopova" ratni je roman koji kroz divlju avanturu o odrastanju dvojice glavnih junaka na istoj stranici objedinjuje humor, okrutnost i patos. Radnja započinje jedne od najhladnijih zima u povijesti Rusije tijekom drugoga svjetskog rata, u izgladnjelom gradu pod opsadom, a dvojica zatvorenika bivaju bačeni zajedno u prilično beznadnu avanturu. Lev, sramežljivi tinejdžer i zaljubljenik u šah, i Kolja, karizmatični hazarder imaju tjedan dana za vrlo neobičnu misiju: pretražiti opustošenu unutrašnjost Rusije u potrazi za tucetom jaja. Ako se vrate u Petrograd praznih ruku, umrijet će.
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci7 years ago
  Prva knjiga najpopularnijeg tinejdž serijala po oceni Amazona. Nagrada YALSA za najbolju knjigu za tinejdžere. Najuži izbor za nagradu MTV Hollywood Crush.
  Osamnaestogodišnja Selena Sardotijen, ubica, odlusžila je svoju kaznu u rudnicima soli u Endoviru i sada su je doveli pred princa prestolonaslednika. Princ joj nudi slobodu ukoliko će biti njegova predstavnica u nadmetanju za novog kraljevskog ubicu. Selena prihvata dogovor.
  Iako joj je vežbanje s kapetanom Garde, Vestfalom, zanimljivo i uzbudljivo, život na dvoru joj je mnogo dosadan. Međutim, kada princ počinje da se zanima za nju, sve postaje zaninljivije.
  Selena kreće u potragu i istraživanje ko je ubio njene takmace i otkriva da je čeka sudbina kakvu nikada nije očekivala.
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci7 years ago
  Glavni protagonista kriminalističkog romana Zatvoreno preko zime je viši policijski inspektor Vilijam Visting. Vilijam ima dosta iskustava u brutalnim ubistvima i različitim slučajevima koje je rešavao, ali ove jeseni će u Stavernu iskusiti nešto sasvim novo.
  Uve Bakerud u svojoj vikendici zatiče haos: provalnici su poharali vikendicu, a u susednoj kući se nalazi mrtav muškarac, pretučen do smrti.
  Visting pokušava da utvrdi identitet žrtve, ali vozilo sa telom nije stiglo do Instituta za sudsku medicinu u Oslu. Pojavljuju se nove žrtve… Slučaj će biti teži nego što je izgledalo.
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci7 years ago
  Svet je podeljen na Zone. Postoje paralelne stvarnosti i u svakoj od njih su isti akteri. Ali ne i isti događaji. Alternativa vodi ka drugačijem ishodu. Možda ovaj svet ide svom kraju. Ne postoji samo jedan Univerzum. Ne postoji samo jedan Svet.
  Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci7 years ago
  Džordž Malori i Sendi Irvin su misteriozno nestali u trci do vrha planine 1924. godine i trka se prekida. Tri planinara kreću u potragu i duboku u planini ih neko ili nešto prati. Šta ih prati i kako su nestali mladići 1924. godine? Tri prijatelja otkrivaju brutalnu i gnusnu tajnu.
  Horor koji će vam zalediti krv u žilama!
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfZimski trenuci7 years ago
  Detaljna i uverljiva pripovest o izgubljenim životima kćeri Nikolaja i Aleksandre, o velikim kneginjicama Olgi, Tatjani, Mariji i Anastasiji.
  Sve četiri devojke su monstruozno ubijene 17. jula 1918. godine. Njihov zločin je bio taj što su bile kćerke poslednjeg cara i carice svih Rusa. Autorka je materijal za roman pronašla u njihovim pismima i dnevnicima i i toga piše o poslednjim danma porodice Romanov. Od mladosi, preko sazrevanja, do zljubljenosti, njihovih nadanja, teškog života sa bolesnom majkom i bratom, pa do suočavaja sa Revolucijom.
 • unavailable
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)