bookmate game

30 najboljih trilera i krimi romana

Bookmate
27Books111Followers
Spisak najpopularnijih trilera i krimi romana kod nas koje možete čitati na svom mobilnom telefonu.
  Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  U podrumu muzeja Krispin u Bostonu pronađena je zaboravljena, ali savršeno očuvana mumija. Na prvi pogled deluje kao da potiče iz starog Egipta. Dato joj je ime Madam Iks.

  Međutim, kada osoblje muzeja zamoli medicinsku istražiteljku Moru Ajls da pregleda mumiju, ona u njenom telu otkriva morbidnu poruku — užasavajući dokaz da je taj „drevni“ artefakt zapravo žrtva nedavnog ubistva. Kada uskoro budu pronađeni jezivi ostaci još dve žene, Mori i detektivki Džejn Ricoli iz Odeljenja za ubistva Bostonske policije postaje jasno da imaju posla sa manijakom. Njih dve će zajedno morati da spreče izopačenu igru ubice pre nego što on u svoju zbirku doda još jedan jezivi eksponat…
 • Tes Geritsen
  Suvenir
  • 895
  • 129
  • 97
  • 39
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Tajanstveni slučajevi gospođice Marpl.
  Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspirov opus premašuju ukupni tiraž njenih dela — prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika.
  Sedam je sati ujutru. Pukovnik i gospođa Bantri se bude i pronalaze u svojoj biblioteci mrtvo telo devojke u večernjoj haljini, s dosta šminke na licu razmazane po obrazima. Ko je ona? Kako je dospela tu? I kako je povezana s drugom mrtvom devojkom čije je izgorelo telo kasnije pronađeno u napuštenom kamenolomu?
  Ugledni par poziva gospođicu Marpl da rasvetli tajnu… pre nego što krenu glasine.
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  „Bestseler koji stiče svoje poklonike sa svakom novom generacijom čitalaca.“ Marie Claire
  Noćas sam, u snu, opet bila u Menderleju. Ovim rečima druga žena gospodina De Vintera uvodi nas u misteriozni svet zlokobnog i zloslutnog imanja Menderlej koje se nalazi na vetrovitim kornvolskim liticama.
  Druga gospođa De Vinter bila je družbenica bogate stare gospođe kada je na jednom od njihovih putovanja, u Monte Karlu, upoznala Maksima de Vintera. Gospodin besprekornih manira i melanholične naravi veoma brzo dobija njenu naklonost i potpuno neočekivano je prosi.
  Po dolasku u Menderlej, nova gospođa De Vinter otkriće sasvim drugačiju narav svog muža. I ne samo to. Ona ne pripada njegovom svetu. Ona ne može ni po čemu da se meri sa Rebekom, prvom Maksimovom suprugom. Na to će je svakodnevno podsećati naročito kućepaziteljka gospođa Danvers. Ali ko je bila Rebeka? Njeno zlokobno prisustvo primećuje se u Menderleju i nakon njene smrti. Šta se dogodilo divnoj Rebeki?
 • Daphne du Maurier
  Rebeka
  • 852
  • 84
  • 48
  • 28
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Bestseler listova New York Times, USA Today, Publishers Weekly, Wall Street Journal, Entertainment Weekly i Washington Post.
  Dva najveća zlikovca koja je smislio Džejms Paterson sada u istoj knjizi!
  Samo nekoliko minuta pošto su vojnici evakuisali naselje u Nevadi, bomba ga je sasvim uništila. Aleks Kros, agent FBI-ja, na odmoru dobija poziv: za bombu je odgovoran Vuk. Nadmoćni zločinac i jedan od Krosovih najvećih smrtnih neprijatelja preti da razori velike gradove, među kojima su i London, Pariz i Njujork. Dokazni materijal otkriva da je u zločin umešan nemilosrdni ubica poznat pod nadimkom Lasica. Je li moguće da ta dva mračna genija rade zajedno? S rokom od samo četiri dana da spreči nezamislivu propast, Kros se upušta u zapanjujuće opasnosti. Sve vreme se primiče razornoj istini o Vukovom identitetu, što možda neće preživeti.
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Neprikosnoveni svetski bestseler broj 1.
  „Triler godine.“ Observer
  Ko si ti?
  Šta smo to jedno drugom uradili?
  To su pitanja koja Nik Dan sebi postavlja u jutro pete godišnjice svog braka, kada njegova žena Ejmi iznenada nestane. Policija sumnja na Nika. Ejmini prijatelji tvrde da ga se plašila, da je tajila nešto od njega. On se kune da to nije istina. Policija na njegovom kompjuteru otkriva da je pretraživao neobične internet stranice. On tvrdi da je neko drugi morao koristiti njegov kompjuter. A tu su i uporni pozivi na njegov mobilni telefon.
  Šta se zapravo dogodilo sa Nikovom prelepom ženom?
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Autor bestselera Nikom ni reči i Nedostaješ mi.
  KO IZGUBI, UMIRE.
  Pre više od dvadeset godina, naslednica Patriša Lokvud oteta je tokom pljačke njenog porodičnog imanja, a zatim mesecima držana zaključana u zabačenoj kolibi. Patriša je umakla, ali umakli su i njeni tamničari — a predmeti ukradeni u pljački nikada nisu pronađeni.
  Do sada. Na Aper Vest sajdu, u stanu na vrhu zgrade pronađeno je telo muškarca zajedno sa dva bitna predmeta: ukradenom Vermerovom slikom i kožnim koferom sa inicijalima VHL3. Prvi put posle više godina nadležni organi imaju trag — ne samo u vezi s Patrišinom otmicom već i sa još jednim nerešenim starim slučajem Ef-Bi-Aja — jer ih i kofer i slika upućuju na jednog čoveka.
  Vindzor Horn Lokvud III — ili Vin, kako ga malobrojni prijatelji zovu — ne zna kako su njegov kofer i slika ukradena njegovoj porodici završili kod jednog mrtvaca. Ali to počinje da ga zanima, pogotovo kada mu Ef-Bi-Aj kaže da je čovek koji je oteo njegovu sestru od strica stajao iza čina domaćeg terorizma — i da su zaverenici možda još na slobodi. Dva slučaja zbunjuju Ef-Bi-Aj već decenijama, ali Vin ima tri stvari koje Ef-Bi-Aj nema: ličnu povezanost sa slučajem, besramno bogatstvo i jedinstveno shvatanje pravde.
 • Harlan Koben
  Vin
  • 736
  • 125
  • 52
  • 25
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Jedanaesti roman o Hariju Huleu.
  Serijal prodat u preko 30.000.000 primeraka.
  Ulicama hara novi ubica.
  U tvojoj je kući. U tvojoj sobi.
  Traži krv.
  Žena je pronađena mrtva posle sastanka ugovorenog preko interneta. Tragovi na njenom telu upozoravaju policiju da ima posla s naročito svirepim ubicom.
  Pod pritiskom štampe da ubica bude što pre uhvaćen, vrh policije uviđa da je tom zadatku dorastao samo jedan čovek. Međutim, Hari Hule nije voljan da se vrati tamo gde je umalo sve izgubio. Bar dok ne posumnja da novo ubistvo može biti povezano s jednom njegovom starom, neuspelom istragom.
  Kad bude otkrivena sledeća žrtva, Hari mora da stavi na kocku sve ne bi li uhvatio onog jedinog koji se izvukao.
 • unavailable
  Ju Nesbe
  Žeđ
  • 3.1K
  • 150
  • 157
  • 162
  sr
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Kad voliš nekoga, pusti ga na slobodu.
  Ako ti se vrati, tvoj je. Ako se ne vrati, nateraj ga da se vrati.
  Ne dajte da vas ove reči zavaraju. Ovo nije priča o ljubavi već o smrtonosnoj opsesisiji.
  Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Barselona 1945: grad polako zaceljuje svoje rane iz rata, a Danijel, sin trgovca antikvarnim knjigama, koji tuguje zbog gubitka majke, nalazi utehu u misterioznoj knjizi Senka vetra, koju je napisao izvesni Hulijan Karaš. Ali kada je krenuo da pronađe druge naslove istog autora, on dolazi do šokantnog otkrića: neko sistematski uništava svaki primerak svake knjige koju je Karaš napisao! Zapravo, Danijel možda poseduje poslednji primerak Karašovih knjiga. Uskoro, njegova prividno bezazlena potraga otvara vrata jedne od najmračnijih tajni Barselone — epske priče o ubistvu, ludilu i ukletoj ljubavi.
 • Karlos Ruis Safon
  Senka vetra
  • 3.4K
  • 1.3K
  • 254
  • 133
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Erin je autorka dokumentarnih filmova nadomak profesionalnog uspeha; Mark je naočiti investicioni bankar pred kojim je svetla budućnost. Njih dvoje važe za par koji ima sve — sve dok Mark ne izgubi posao, a u njihovom savršenom životu počnu da se pojavljuju pukotine.
  Ali Erin i Mark su odlučili da ih to ne pokoleba. Rezervisali su medeni mesec iz snova, nadajući se da će sve doći na svoje mesto; na kraju krajeva, uvek će imati jedno drugo.
  Na tropskom ostrvu Bora Bora Mark je poveo Erin na ronjenje. Erin se oseća bezbedno — Mark je s njom i ništa ne može da se dogodi. Zaista. Sve dok ne ugledaju nešto u vodi.
  Erin i Mark odlučuju da prećute svoje otkriće.
  Njihova odluka pokrenuće lanac razornih događaja koji će ugroziti sve ono što im je drago.
  Bestseler Njujork tajmsa i knjiga koju je čitalački klub Ris Viderspun uvrstio u štivo koje obavezno treba pročitati!
  Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Prva na listi najuspešnijih i najprodavanijih knjiga magazina New York Times, Entertainment Weekly, Wall Street Journal, Publishers Weekly.
  Još od romana Prikrade se pauk Paterson nije imao ovako snažan, strašan, napet i pre svega odličan triler.
  Hoće li Aleks Kros opstati posle ovog najjezivijeg — i najličnijeg — slučaja u životu?
  Izvučen s porodične proslave, detektiv Aleks Kros saznaje užasnu vest: voljena rođaka je svirepo ubijena. Zaklinjući se da će uhvatiti njenog ubicu, Kros ubrzo shvata da je ona bila deo jedne od najopakijih vašingtonskih zavera. A nije bila ni jedina žrtva istog zločinca…
  Lov na ubicu vodi Aleksa Krosa do mesta gde svaka fantazija može da postane stvarnost. Ubrzo se suočava s nekim veoma značajnim, zaštićenim i opasnim ljudima koji će učiniti sve da sačuvaju svoje tajne. Kako se približava ubici, Kros otkriva dokaze koji ukazuju na nemoguće — na saznanje koje bi moglo uzdrmati čitavu zemlju.
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Neki gresi iz mladosti ne mogu se okajati.
  Posle izlaska iz zatvora, Goran Borota pokušava da se vrati normalnom životu, ali krhki svet koji gradi oko sebe ruši se kada sazna da je njegov mlađi brat Dušan, uspešan doktor koji vodi miran porodičan život, iznenada nestao.
  Goran ubrzo saznaje da policija sumnjiči njegovog brata za ubistvo. I dok nepoznati ljudi prete Dušanovoj ženi i sinu, Goran nema kome da se obrati za pomoć. Moraće sam da pronađe brata i zaštiti njegovu porodicu. Potraga za Dušanom uvešće Gorana u zamršen krug nasilja, laži i ucena i naterati ga da učini nešto od čega je godinama bežao — da zakorači duboko u tajne iz prošlosti i suoči se sa istinom o svom bratu, ali i o sebi.
  Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Doktorka Kej Skarpeta, sada samostalni konsultant na jugu Floride, vraća se u grad koji joj je pet godina ranije okrenuo leđa. Nedavno imenovani glavni medicinski istražitelj Ričmonda tvrdi da mu je potrebna njena pomoć u rešavanju zbunjujućeg zločina. No po dolasku Skarpeta utvrđuje da ništa nije kao što je očekivala: njena nekadašnja laboratorija je u fazi rasula, nesposobni šef zapravo nije onaj koji ju je pozvao, njen nekadašnji zamenik ima lične nevolje o kojima ne želi da govori, a u slučaj se meša blistava agentkinja FBI-ja koju Skarpeta ne trpi od prvog trenutka. Bez pomoći svojih saradnika Bentona i Lusi, koji se bave naizgled nevezanim slučajem pokušaja silovanja, Skarpeta mora da istraži ubistvo četrnaestogodišnje devojčice na osnovu najsitnijih dokaza — tragova koje samo najtemeljniji lovci mogu da prepoznaju. Mora da prati krivudave staze i pronađe neobične pojedinosti kako bi navela mrtve da govore — i otkriju joj tužnu istinu koju čak ni ona možda neće moći da podnese…
 • Patriša Kornvel
  Trag
  • 841
  • 8
  • 31
  • 52
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Od autora bestselera Nikom ni reči i Jedan jedini pogled.
  Vajld je bio divlje dete kada su ga pre trideset godina pronašli u šumi. Ničega se nije sećao o svojoj porodici i još uvek ne zna ništa o svom poreklu.
  Sada je ponovo nestalo jedno dete — Naomi Pajn. Niko osim novinarke Hester Krimstin ne shvata ozbiljnost situacije. Ona će zamoliti Vajlda da upotrebi sposobnosti koje je stekao živeći sam u šumi i pomogne joj da pronađe devojčicu. Vajld pristaje, ali da bi pronašao Naomi moraće da se vrati u zajednicu kojoj nikada nije pripadao, na mesto gde su moćnici zaštićeni čak i kada njihove tajne ugrožavaju milione života. Tajne koje Vajld mora razotkriti…
  Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Robin Elakot je dobila tajanstveni paket i, užasnuta, otkrila da joj je neko poslao odsečenu žensku nogu.
  Njen šef, privatni detektiv Kormoran Strajk, više je uznemiren nego iznenađen tim događajem. Strajkova sumnja pada na na četvoricu ljudi iz njegove prošlosti, jer vrlo dobro zna da su sva četvorica u stanju da počine neizrecive svireposti.
  Policija je usredsređena na jednog osumnjičenog, ali Strajk sve više podozreva da on nije zločinac kojeg traže. Robin i on naposletku odluče da uzmu stvar u svoje ruke, da zarone u mračan i izopačen svet preostale trojice. Ali vreme im ističe, a oko njih se nižu sve strašniji događaju…
  Uspon zla ujedno je uzbudljiva priča o životnoj prekretnici glavnih junaka, knjiga od koje nećete moći da se odvojite.
 • Robert Galbrajt
  Uspon zla
  • 1.2K
  • 77
  • 78
  • 59
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Bili, uznemireni mladić, dolazi u kancelariju privatnog detektiva Kormorana Strajka da ga zamoli da istraži zločin kome veruje da je prisustvovao kao dete. Strajk ostaje duboko potresen Bilijevom pričom. Iako je jasno da Bili ima psihičkih problema i ne može da se priseti mnogo konkretnih detalja zločina, ima nečeg iskrenog u njemu i njegovoj priči što budi želju u Strajku da ga više ispita. Međutim, i pre nego što je stigao da mu postavi dodatna pitanja, Bili panično izleće iz Strajkove kancelarije.
  Pokušavajući da dokuče Bilijevu priču do kraja, Strajk i Robin Elakot, nekadašnja Strajkova pomoćnica, a sada partnerka u detektivskoj agenciji, upuštaju se u rešavanje misterije prepune zapleta koja ih vodi kroz zabačene ulice Londona do tajnog utočišta u parlamentu i najzad do prelepe, ali mračne vile van grada.
  Tokom ovog lavirinta od istrage, Strajkov privatni život je daleko od jednostavnog; otkako se proslavio kao privatni detektiv, ne može više da bude tako neprimetan u obavljanju svog posla. Pored toga, odnos sa njegovom nekadašnjom pomoćnicom je kompleksniji nego pre; Robin je sada neprocenjiva poslovna saradnica, ali i njihov lični odnos se u međuvremenu zakomplikovao.
  Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  U samostanu leže dve časne sestre — jedna mrtva, druga teško povređena — žrtve neizrecivo surovog napadača. Za taj zločin navodno nema motiva, ali medicinski istražitelj Mora Ajls prilikom autopsije mrtve žene dolazi do sablažnjujućeg otkrića: dvadesetogodišnja sestra Kamila porodila se neposredno pre nego što je ubijena. Ubrzo policija nalazi još jedan leš, unakažen do neprepoznatljivosti. Dr Ajls i detektivka Džejn Ricoli zajedno otkrivaju prastari užas koji povezuje ta jeziva zlodela. Dok dugo sakrivene tajne izbijaju na videlo, Mora Ajls postaje neumitno uvučena u samo središte istrage koja preti da je pogodi preblizu srca…
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Romanopisac Oven Kvajn je nestao, a njegova žena Leonora za pomoć se obratila privatnom detektivu Kormoranu Strajku. Kvajn je i ranije imao običaj da odluta na nekoliko dana, kako bi se osamio i posvetio radu, ali i izazvao zanimanje javnosti. Strajkov zadatak naoko je lak; treba samo da nađe Kvajna i vrati ga kući.
  Ipak, tokom istrage se ispostavlja da je Kvajnov nestanak ovoga puta mnogo više od pukog hira. Rukopis njegove najnovije knjige Bombiks Mori uznemirio je duhove, a ceo London bruji o škakljivim aluzijama u Kvajnovom delu. Na nesreću, Kvajn se tim romanom zamerio i nekim veoma osvetoljubivim ljudima…
  Svilena buba je drugi roman Roberta Galbrajta iz serijala o detektivu Kormoranu Strajku, mušičavom i genijalnom privatnom istražitelju, koji je zahvaljujući svojim nekonvencionalnim metodama već posle prve knjige Zov kukavice stekao milione obožavalaca širom sveta.
  Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Neke rane nikad ne zacele… Impulsivni triler autorke svetskog bestselera Iščezla.
  Novinarka Kamil Priker dobija zadatak da se vrati u svoj rodni grad u Misuriju ne bi li napravila reportažu o otmici i ubistvu dve devojčice.
  U svom domu koji je davno napustila Kamil će sačekati nove uvrede, mučna sećanja na tragične događaje iz detinjstva, neurotična, hipohondrična majka i prerano sazrela trinaestogodišnja polusestra uznemirujućeg ponašanja. Povratak u majčinu kuću prizvaće sva mučna sećanja na tragične događaje iz detinjstva.
  Kako Kamilin izveštaj o nasilnom zločinu bude napredovao ona će početi da se identifikuje sa mladim žrtvama — sve više i sve jače. Progonjena davnim strahovima Kamil će morati da reši sopstvenu psihološku zagonetku kako bi došla do istine o zločinu, ali i da bi preživela povratak kući.
  Bookmateadded a book to the bookshelf30 najboljih trilera i krimi romana2 years ago
  Kad problematična manekenka padne sa snegom prekrivenog balkona jedne palate u londonskom Mejferu, svi zaključe da se ubila; svi osim njenog brata, koji se za pomoć obraća privatnom detektivu Kormoranu Strajku. Strajk je ratni veteran, čovek sa ožiljcima na telu i u duši, u čijem životu odavno više nema ni reda ni poretka. Preuzimanje slučaja pruža mu materijalnu sigurnost, no zauzvrat će morati da plati mnogo veću cenu: što dublje zadire u misteriozno ubistvo, sve su mračnije tajne koje ga okružuju, preteći da i njega progutaju.
 • Robert Galbrajt
  Zov kukavice
  • 1.7K
  • 129
  • 118
  • 96
  sr
  Books
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)