Sofi Goldberg

Mesecina nad Istanbulom

Ventura, lepa i mlada Sefartkinja, volela je svoj svet. Njen Istanbul ju je ispunjavao bojama, mirisima, zvucima, ukusima, osećanjem pripadnosti, ljubavlju, vodama Bosfora, kupolama džamija. Ali prihvatila je svoju sudbinu i pristala da otputuje u Meksiko i tamo se uda za muškarca koga su njeni roditelji odabrali za nju.
407 printed pages

Impressions

  Jasna Prokovićshared an impression9 months ago
  🎯Worthwhile
  💞Loved Up
  🚀Unputdownable
  💧Soppy

  Ako volite tople porodične sage..pisanje Gordane Kuić..opise..Istanbul..boje, mirise, tradiciju..plus istinitu priču..obožavaćete ovaj roman. Predivno.-)

  Skarletshared an impression10 months ago
  👍Worth reading
  🎯Worthwhile
  💞Loved Up
  🐼Fluffy

  Dopala mi se jako....ko voli Tursku sigurno ce mu se dopasti jer je prepuna divnih opisa...neobicno mi je sto ima i recepata a ako ste gledali telenovele nece vam trebati prevod na kraju...lepo je sto je autorka zelela da opise zivot svoje bake tako da sam se nasla u mnogim recenicama u kojima ona iskazuje postovanje prema porodici i porodicnim vrednostima i zelju za ocuvanjem tradicije.

  majakos majakosshared an impressionlast year
  👍Worth reading

Quotes

  Skarlethas quoted10 months ago
  Narukvice, minđuše, privesci, brojanice i medaljoni, svi sa plavim Fatiminim okom. Sretala sam ih po kućama, u radnjama, u automobilima pa čak i na ulazu u toalet jednog restorana. Cela Turska veruje da će je oko zaštititi od uroka. U Meksiku, mi Sefardi upotebljavamo ošiko; zbog toga nas često prepoznaju kao Judeo-Špance, međutim, u Turskoj ih bez razlike nose i muslimani i Jevreji. Kupila sam taj talisman u svim njegovim varijantama i oblicima; kaže se da okce treba dobiti na poklon, a ne kupovati sebi, pa sam snabdela zaštitom ljude koje uvažavam.
  Jasna Prokovićhas quoted9 months ago
  Istanbul sa svojom mističnošću i lepotom. Haotični i staloženi Istanbul, prekomerno orijentalan a ujedno tako evropski, previše zapadnjački da bi pripadao Aziji. Oni ogranci porodice koji su oduvek nastanjeni tamo i dalje bude nostalgiju u nama.
  Skarlethas quoted10 months ago
  No devemos olvidarmos ke el amor te sta asperando, este viene después del matrimonio i traye la felicidad

On the bookshelves

  Laguna
  Laguna
  • 992
  • 4K
  Nejla P.
  Drama / Komedija
  • 148
  • 8
  b9171949184
  Xwz
  • 6
  • 1
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)