sr
Books
Ketrin Kukson

Devojka

Roman o ljubavi, ponosu i istrajnosti.
Knjige Ketrin Kukson, prodate su u više od 130 miliona primeraka, prevedene na 26 jezika, a 17 godina je bila najtraženiji autor u britanskim bibliotekama.
Zvala se Hana Bojl, ali za ljude iz sela uvek će biti samo „Devojka“ — kopile Metjua Torntona. Zbog surovosti koju je trpela od Metjuove žene En, pobegla je iz očeve kuće i potražila zaštitu kod Neda Ridlija, trgovca konjima s kojim se ranije sprijateljila, ali to nije dugo potrajalo. Kako je devojčurak izrastao u prelepu ženu, postala je predmet žudnje lokalnih mladića, pa čak i svog polubrata.
Protiv njene želje, udali su je za prostog, pohotnog čoveka, lokalnog mesara Freda, ali Hana je svim srcem nastavila da se bori za čoveka koga je želela: Neda Ridlija, koji ju je obožavao i naučio je šta su ljubav i strast…
333 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Marijana Mahovskishared an impression3 years ago
  👍Worth reading
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Više nego odlična!
  Knjiga koja vas natera da na trenutak poželite da “udjete” unutar njenih stranica i da se suprotstavite svim onim nemilosrdnim likovima koji su povredjivali “Devojku”, i da je maksimalno zaštitite.
  #preporuka 👌

 • Slavica Nikolicshared an impression5 years ago

  Završila čitanje, i još pod utiskom. Lepa ljubavna priča, mali predah od trilera, nasilja i ubistava. Ponekad tako treba pružiti sebi relaksacija. Ništa senzaciionalno ali prija

 • Vanesa Grkovicshared an impression6 months ago
  👎Give This a Miss

  Očekivala sam više. Priča bajkovita, puna stereotipa i opštih mesta i likova: mlada, sirota i lepa devojka sa zlom sudbinom, grozna maćeha/svekrva, slabić koji liči na princa (u koga se Devojka, naravno, zaljubljuje), i divlji gorštak koji je zapravo prava muškarčina.
  Ali, s obzirom na vreme kad je roman nastao, ova opšta mesta su sasvim očekivana.

Quotes

 • Slavica Nikolichas quoted5 years ago
  Ljudi koji se ne snalaze gledajući u zvezde, hvataju se za slamke, a kad bi širom otvorili proklete oči i ispružili ruke, videli bi putokaze koji su im pri ruci
 • Slavica Nikolichas quoted5 years ago
  Kažu da ćeš, ako kopaš dovoljno duboko, stići do Adama i Eve.
 • b3206913199has quoted8 months ago
  Posle kraćeg vremena, Margaret je rekla: „Čudno je da su uglavnom žene uvek jače od muškaraca, a ipak im moraju biti potčinjene. Nemaju nijedno od prava koja imaju muškarci, one su svojina.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)