bookmate game
sr
Books
Ju Nesbe

Magbet

Smešten u oronuli, kišni industrijski grad sedamdesetih godina prošlog veka, Magbet Jua Nesbea prati borbu policije da reši uporan problem s prometom narkotika. Korumpirani šef policije, koji je industrijski grad odvukao u močvaru kriminala i haosa, konačno je mrtav. To budi nadu kod građana, ali pokreće i novu borbu za prevlast. Tržište droge kontrolišu dvojica narko-bosova, od kojih jedan — vrsni manipulator po imenu Hekata — ima veze u samom vrhu gradske vlasti i namerava da ih iskoristi za svoje ciljeve.
Hekatin naum se zasniva na tome da iskoristi upornog, lukavog i manipulatornog Magbeta, zapovednika specijalne jedinice sklonog nasilnim epizodama i paranoji. Za to vreme Lejdi, uticajna vlasnica jednog gradskog kazina i Magbetova ljubavnica, kuje ambiciozne i ubilačke planove. Magbet tako pokreće priču o ljubavi i kajanju, političkoj ambiciji i pohlepi koja ispituje.
504 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Aleksandarshared an impression3 months ago
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths
  🚀Unputdownable

  Dobra!

 • Milica Bebicshared an impression2 years ago
  👎Give This a Miss

  Ово је једина књига... Овог писца ... Коју сам једва прочитала.
  Одбија да се затвори, стоји на 99% и то је то.

 • b6607911430shared an impression3 years ago
  💀Spooky
  🚀Unputdownable

  Previše krvi.

Quotes

 • teodorahas quoted10 months ago
  Jedan grad, pa i jedna zemlja, temelji se na predstavama. Na predstavi da se novčanice mogu razmeniti za zlato, da vođe misle na tebe i mene, a ne na svoj interes, da se zločini kažnjavaju.
 • Marinahas quotedlast year
  Daf je naglasio reč „odlučim“. Mogao je, naravno, umesto toga reći i „izaberem“. Ali „izbor“ je nešto što svaki glupan može biti primoran da načini, „odluka“ je aktivna, zahteva razmišljanje i karakter, to je ono što se traži od pravog zapovednika.
 • Marinahas quotedlast year
  Svet je lepši odavde“, nastavi Hekata. „Nije istinitiji, ali je lepši.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)