bookmate game
Paulo Koeljo

Alhemičar – ilustrovano

Oslušni svoje srce. Ono sve zna, jer je poteklo iz Duše Sveta i jednog dana će se u nju vratiti.

Svakih nekoliko decenija izlazi knjiga koja zauvek menja živote svojih čitalaca. Alhemičar je takva knjiga. Sa više od sto pedeset miliona primeraka prodatih širom sveta, ovaj roman, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najprevođeniji na svetu, postao je savremeni klasik kome se svi dive.
Priča o Santjagu, andaluzijskom pastiru koji odlazi u egipatsku pustinju kako bi našao skriveno blago, pleni jednostavnošću i inspiriše mudrošću. Niko ne zna kakvo je blago u pitanju ni da li će Santjago savladati prepreke koje mu stoje na putu, ali ono što počinje kao potraga za svetovnim bogatstvom pretvara se u traganje za bogatstvom koje se nalazi u nama samima.
„Paulo Koeljo zna tajnu književne alhemije.“
— Kenzaburo Oe, dobitnik Nobelove nagrade za književnost
„Mudra i inspirativna priča o hodočašću koje bi trebalo da bude kruna svakog života.“
— M. Skot Pek
„Iako sebe ne smatra duhovnim vodičem, Paulo Koeljo je bio jedan od mojih velikih učitelja. Još držim Alhemičara pored kreveta i srećem druge koji rade isto.“ 
— Opra Vinfri
147 printed pages
Original publication
1988
Publication year
2023
Publisher
Laguna
Translator
Radoje Tatić
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Bastetshared an impression2 months ago
  👍Worth reading

 • Reginashared an impression3 months ago
  👍Worth reading

 • Jelenashared an impression3 months ago
  👍Worth reading
  🌴Beach Bag Book

Quotes

 • Stefan Koncepthas quotedlast year
  shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo to nasred neke pustinje ili usred nekog velikog grada. I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj i samo postoji taj trenutak i ta neverovatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista Ruka. Ruka koja budi Ljubav i koja je stvorila jednu dušu bliznakinju za svaku osobu koja radi, odmara se i traži blago pod suncem.
 • Bastethas quoted2 months ago
  jer kad se čovek u njega zagnjuri, onda mu je lako da shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo to nasred neke pustinje ili usred nekog velikog grada. I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj i samo postoji taj trenutak i ta neverovatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista Ruka.
 • Bastethas quoted2 months ago
  kad se čovek u njega zagnjuri, onda mu je lako da shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo to nasred neke pustinje ili usred nekog velikog grada. I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj i samo postoji taj trenutak i ta neverovatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista Ruka.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)