bookmate game
sr
Books
Džuli Smit

Zašto mi to niko ranije nije rekao

„Pregršt mudrih, korisnih saveta o sticanju životnih veština.“
Sunday Times

Oslanjajući se na svoje višegodišnje iskustvo u oblasti kliničke psihologije, internet senzacija dr Džuli Smit opisuje veštine koje su vam potrebne da se uspešno izborite s najčešćim životnim izazovima.
Bogata tajnama iz kutije s alatima koje koriste terapeuti, knjiga Zašto mi to niko ranije nije rekao? uči vas kako da ojačate i održavate svoje mentalno zdravlje. U kratkim, jasno napisanim poglavljima lako ćete pronaći konkretne informacije i savete, zavisno od onoga što vas muči — bilo da treba da se izborite s anksioznošću i neraspoloženjem, suočite s kritikom, razvijete samopouzdanje, nađete motivaciju ili naučite da opraštate sebi.
„Genijalno. Sažeto. Razumljivo. Pregledno.“
ITV TV

„Vodič za očuvanje mentalnog zdravlja za kojim možete da posegnete kad god vam zatreba.“
Women’s Health
„Voleli biste da vam je Džuli Smit bila nastavnica psihologije u srednjoj školi.“
Evening Standard
„Ova knjiga je zlatni rudnik koji možete koristiti kao priručnik za život.“
Stylist
„Dr Smit naročito vešto rešava problem nesigurnosti koji pogađa mlade generacije odrasle na društvenim mrežama.“
Financial Times
264 printed pages
Original publication
2022
Publisher
Laguna
Translator
Stela Spasić
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • footstepsinthehallshared an impression2 months ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Jako poucna knjiga, pregrst saveta i alata o svim zivotnim temama. Topla preporuka!

 • Katjashared an impression7 months ago
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile

  Ukoliko ste ljubitelj psihologije, onda je ovo definitivno knjiga za vas!
  Iako lično nisam ljubitelj takvog štiva, ovo je jedna od retkih knjiga iz tog opusa koja je na mene ostavila dobar utisak i kojoj ću se vraćati.
  Pisana rukom stručnjaka u oblasti kliničke psihologije, autorka otkriva koji su to alati koje psihoterapeuti koriste u svom radu sa klijentima. Ukazuje na načine borbe sa lošim raspoloženjem, odupiranju porivima, niskom samopouzdanju i dr. Posebno značajan deo se tiče i sistema vrednosti, vrednovanju drugih kroz njihove prizme vrednosti...
  Knjiga koja budi mnoštvo pitanja i odgovora, koja pokreće na razmišljanje i pogled u sebe. Ako ste spremni za to putovanje, podignite jedra i zaplovite u more svojih misli.

 • Aleksandra Barnicshared an impression7 months ago
  👍Worth reading

  Knjiga koja sadrzi puno informacija i alata koje mozemo koristiti u kriznim situacijama.

Quotes

 • Stefan Koncepthas quoted2 months ago
  Preokupirani stil afektivnog vezivanja može da se ispolji kao potreba za stalnim uveravanjem da ste voljeni i da partner neće da vas ostavi. Osobe sklone preokupiranom stilu afektivnog vezivanja možda su odrasle u sredini gde se nisu osećale sigurno misleći da se njihovi staratelji neće vratiti, gde im ljubav nije stalno pružana ili gde staratelji nisu uvek reagovali na njihove potrebe i nisu uvek bili prisutni.

  Preokupirani stil afektivnog vezivanja mogu da karakterišu sledeći obrasci ponašanja: udovoljavanje drugima, poteškoće pri izražavanju sopstvenih potreba ili izbegavanje suprotstavljanja ili sukoba, usmerenost na zadovoljavanje partnerovih potreba na štetu sopstvenih.
 • footstepsinthehallhas quoted2 months ago
  Moć koju ima neka misao ogleda se u tome koliko verujemo u nju. Koliko verujemo da je istinita i smislena. Kad tako pratimo sopstveni tok misli, počinjemo da uviđamo šta one zapravo jesu i šta nisu. Misli nisu činjenice.
 • footstepsinthehallhas quoted2 months ago
  Umesto da se nadate da će vam život biti bolji u budućnosti, kako bi bilo kad bi život već sada imao smisao i svrhu tako što biste živeli u skladu s onim što vam je najvažnije? I dalje biste svom snagom mogli da težite promeni i ostvarenju ciljeva ali pritom ne biste čekali da život dobije smisao jer biste to već imali.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)