sr
Daniela Bakić

Dnevnik čuda Dude Alapače

Notify me when the book’s added
To read this book, upload an EPUB or FB2 file to Bookmate. How do I upload a book?
Životno, emotivno, duhovito i iskreno — do kraja!
Kolumna Duda Alapača, koju Daniela Bakić već duže od deset godina piše za magazin Lepota i zdravlje, jedna je od najčitanijih i najomiljenijih rubrika u čitavom regionu. Junakinja ove kolumne Duda je savremena žena koja se podjednako dobro (ne) snalazi u ulozi poslovne žene, majke, ćerke, supruge i prijateljice.
U svom dnevniku čuda ona nepretenciozno, duhovito i samoironično piše o svakodnevnim situacijama i problemima sa kojima se suočava u predstavi zvanoj život. Duda igra svoje uloge bez generalnih proba i unapred pripremljenog teksta — improvizuje, smeje se, plače, razoružava humorom i beskompromisnom iskrenošću. Dok budete čitale ovu knjigu, uz osmeh, shvatićete: Duda, to sam ja!
„Duda Alapača je prava moderna žena s Balkana. Ona je inteligentna, brza na jeziku, duhovita, sarkastična, emotivna i empatična. Ona je jedna od nas. Baš zato ju svi volimo čitati. Jer živi naše živote, vodi naše razgovore, i najbitnije, one koje nikome ne kažemo. Seks i grad na realan način!“ Selma Terlević, glavna urednica hrvatskog izdanja magazina Grazia
„Daniela na scenu izvodi običnu ženu, prezaposlenu majku, džangrizavu domaćicu i ambicioznu business woman, prati njene dogodovštine u kojima se ponekad suočava sa svim nedaćama sveta, a ponekad leti na krilima samopuzdanja i ljubavi. Ipak, uvek, baš uvek, spremna je da se nasmeje na svoj i na vaš račun i da vam naravoučenije servira uz kafu. Nakon čitanja Dude Alapače svet izgleda kao bolje mesto i vi okrećete stranice sa osmehom na usnama.“ Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica magazina Lepota i zdravlje
This book is currently unavailable
261 printed pages

Impressions

  Jovana Ostojićshared an impression3 years ago
  👍Worth reading
  🌴Beach Bag Book
  🚀Unputdownable
  😄LOLZ
  🐼Fluffy

  DNEVNIK ČUDA DUDE ALAPAČE – DANIELA BAKIĆ

  Knjiga koja se čita u jednom dahu. Na momente me podseća na članke Keri Bredšo u seriji Sex i grad, ali u totalno srpkom duhu. Dok Keri piše o seksu u gradu, muškarcima i prijateljicama, Duda Alapača se fokusira isključivo na muža, dete, svekrvu, punjene parike i bapske priče. Beskrajno duhovito, surovo realno i zanimljivo. Skup kratkih priča na jednom mestu, pogađa upravo tamo gde treba, u samu srž ženskih problema u braku. Definitivno knjiga za plažu kojoj ću se, verujem vratiti ukoliko se nađem u sličnim slatkim mukama.

  Magrit Danaramashared an impression3 years ago
  👍Worth reading
  😄LOLZ

  Zabavno, naizgled lagano ali sa dobrim temama. Naročito mi se svidja što na kraju svake priče da neki žvrk uvijutak ;)

  Jasna Prokovićshared an impression2 years ago
  💡Learnt A Lot
  🌴Beach Bag Book
  😄LOLZ

  Slatko sam se smejala uz Dudu..realni prizori iz svakodnevnog života, duhovito, pitko, sjajno..-)

Quotes

  Mirjana Nešovićhas quoted4 months ago
  Sreća je, dušo moja, mala, sićušna i poput vazduha, ne vidimo je i ne čujemo, ali – svuda je oko nas. Nije to uteha za nas koji živimo svoje male svakodnevne, obične živote. To je naprosto tako. Sreća nije život bez problema, ne možemo izbeći teškoće, nije život auto-put, pa da sedneš i voziš dvesta na sat. Život je kreni-stani, prva-druga, nekad motor zariba, nekad se lampice ugase, akumulator se isprazni, kočnice proklizaju, ali vožnja traje. Niko ne odustaje.
  Magrit Danaramahas quoted3 years ago
  Dragi bože, fala ti kô bratu što si izmislio toplu vodu. Al’ što izmisli i da je ima stalno, i danju i noću? Zašto nemam, kao sav normalan svet, bojler, pa da, kad nestane tople vode, Mrvica jedared izađe iz kupatila? Ovako, nema je po dva sata, možemo svi da popadamo u nesvest ispred vrata, ona peva li peva u onoj kadi i samo doliva…
  b1776252084has quotedlast year
  Na kraju krajeva, i „voleti“ je glagol. Menja se kroz vreme. I ne gubi vreme na to da nedostupnog učiniš dostupnim, a nevoljenog voljenim.

  Upamti i to, dete moje, muškarac će se ponašati prema tebi onako kako mu ti dozvoliš.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)