bookmate game
Mirjana Bobić Mojsilović

Glad

Priča o povratku sebi
Sve je bilo kao i obično, život se nastavljao. Još jedan običan dan. Skinuo sam se go, izašao u baštu i skočio u bazen. Plutao sam. Bila je to scena kao iz Getsbija. Da je neko došao da me upuca u potiljak, kao u romanu, ništa se ne bi promenilo. Bio sam mrtav.
Gladni smo ljubavi i gladni pažnje. Gladni smo uspeha… A najveća od svih gladi savremenog sveta upravo je glad za novcem.
Ovo je roman o svim našim gladima, o čoveku koga svi poznajemo i na koga svi pomalo i ponekad ličimo. A on je oduvek želeo da bude neko drugi. Ovo je priča o beogradskom Getsbiju koji je živeo u iluziji ne samo da će osvojiti Dejzi svoje mladosti već i da veliki novac znači veliku sreću.
200 printed pages
Publisher
Laguna
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Magrit Danaramashared an impression4 years ago
  👎Give This a Miss
  🐼Fluffy

  Hmmmm... Dobar pocetak, sredina sa mnogo ponavljanja i predvidiv kraj. Izvukla sam nekoliko citata, tako da nije u potpunosti protraceno vreme.

 • Jasna Prokovićshared an impression4 years ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  💞Loved Up
  🚀Unputdownable
  💧Soppy

  Bila sam gladna ove knjige, nisam je ispuštala..ne bih podnela manje srećan kraj..uživala sam.

 • b0917730935shared an impression4 years ago
  👍Worth reading

  Odlična knjiga.

Quotes

 • Magrit Danaramahas quoted4 years ago
  Hodanje, kad celo telo uđe u ritam koraka, a koraci u ritam disanja, to je neverovatno umirujuće.
 • Jelena Markovichas quoted4 years ago
  Ipak, voleo sam te trenutke, voleo sam tu njenu ušuškanu malu sobu, njenu policu za knjige sa školjkama ulovljenim na plažama u Poreču i Dubrovniku, njen cvrkutavi smeh kad je zagolicam, njenu smeđu loknu koja joj pada preko oka, dok izlazi iz sobe da donese sok od višanja koji je njena mama napravila za zimnicu, i tu njenu drskost da se pojavi pod sijalicom od sto sveća u dnevnoj sobi, ili u kuhinji, pred ocem i majkom, spokojna, kao da je upravo završila preslišavanje za ispit. Voleo sam njeno vitko telo, slobodu sa kojom me je uzimala, njene male čvrste grudi i zlatni lančić oko njenog vrata, njene vitke prste i bordo lak na noktima, njenu spremnost da od onoga što ima, napravi najbolji od svih mogućih svetova.
 • Magrit Danaramahas quoted4 years ago
  Što bi rekao filozof: „Udaljen od Biti, on želi Imati.“

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)