Paulo Koeljo

Strelac

Strelac ne može birati bojno polje, zato počni da vežbaš da bi bio spreman u nepovoljnim situacijama. Nastavi da pratiš put strelca jer je to životno putovanje, ali zapamti da je dobar i precizan hitac drugačiji ako ga postigneš sa potpunim mirom u duši.

Nekada slavan zbog svoje izuzetne streličarske veštine, Tecuja je izabrao da živi povučeno kao drvodelja u zabačenom selu. Jednoga dana u selo će doći čovek koji izaziva Tecuju da se takmiče. Svedok tog nadmetanja biće dečak koji će zadivljeno posmatrati dva vešta streličara, ali samo jedan će znati da mu prenese tajne ovog umeća, kao i velike životne mudrosti.
Priča Paula Koelja podseća nas da su naši postupci neraskidivo povezani sa treptajima duše i da život obeležen strahom od odbacivanja ili poraza nije vredan življenja. „Ne zaustavljaj se ni iz straha ni iz radosti — put strelca nema kraj“, poučiće Tecuja dečaka i čitaoce ove inspirativne i prelepo ilustrovane knjige.
Mudrost, velikodušnost i milosrđe učinili su Paula Koelja međunarodnim bestseler piscem, čije nam knjige poručuju da ispunjen život podrazumeva naporan rad, strast, brigu o drugima i hrabrost da se suočimo sa neočekivanim sudbinskim obrtima.
„Koeljovi romani napisani su univerzalnim jezikom.“
New York Times
„Knjige Paula Koelja obeležile su živote miliona ljudi.“
Times


52 printed pages
Original publication
2003
Publisher
Laguna
Translator
Dunja Lozuk
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Jasna Prokovićshared an impressionlast year
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot

  Za sat vremena se pročita, ali ko voli popularnu psihologiju, dugo će još razmišljati o poukama koje nam ova knjiga daje..predivne ilustracije.-)

 • Milan Petrovicshared an impression3 months ago
  🔮Hidden Depths
  🎯Worthwhile
  🌴Beach Bag Book

  Love it! Just a bag full of wisdom and guidance.

 • Lilishared an impressionlast year
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths
  💡Learnt A Lot

  Svaka stranica nudi pouke. Vredno citanja

Quotes

 • Jasna Prokovićhas quotedlast year
  Udruži se sa onima koji nikada nisu izgovorili: „U redu, to je to, ne idem dalje“, zato što je sve beskonačno kao smena godišnjih doba. Kada dostigneš cilj, moraš krenuti iznova, usput primenjujući stečeno znanje.
 • Aleksandar M.has quotedlast year
  koji je uvek zategnut i spreman za bitku gubi snagu.
 • Aleksandar M.has quotedlast year
  Nikada ne bi trebalo da osuđujemo ljude. Prvo treba da naučimo da ih saslušamo i poštujemo. Stranac je dobar čovek. Nije me ponizio ili pokušao da dokaže da je bolji od mene, iako se možda činilo da jeste. Želeo je da se pohvali svojim veštinama i da za to dobije priznanje, iako je izgledalo kao da me izaziva

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)