Paulo Koeljo

Dnevnik jednog čarobnjaka

Čudesno se nalazi na Putu običnih ljudi.
Zakoračite u neodoljivu priču Koeljovog hodočašća i putovanja u Santjago de Kompostelu. Ova očaravajuća parabola podstiče želju da svako nađe svoj sopstveni put. Delom avanturistička proza, delom vodič za otkrivanje samoga sebe, ova uzbudljiva knjiga ima draž čarolije i spoznajnog uvida.
„Dnevnik jednog čarobnjaka je put samootkrivanja… Uveravam vas da će i vama otvoriti vrata. Srećan put!“ Fredriksstad Blad 
214 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

  b0164285595shared an impression2 years ago
  🎯Worthwhile

  Ljudi uvek stižu u pravi čas tamo gde ih očekuju.

  Dejan Bozovicshared an impression3 years ago

  Dobra je i treba je procizati

  Jasminashared an impression2 months ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile

Quotes

  Verica Zivadinovichas quoted2 years ago
  Put je taj koji nam uvek ukazuje na najbolji način kako da stignemo do svog odredišta, i on nas obogaćuje u meri u kojoj ga prelazimo.
  Jasminahas quoted2 months ago
  VEŽBA IGRE

  Opusti se. Zatvori oči.

  Seti se prvih pesama koje si čuo u detinjstvu. Počni da ih pevušiš u sebi. Malo-pomalo pusti određeni deo svog tela – stopala, stomak, ruke, glavu itd. – ali uvek samo jedan, da zaigra na melodiju koju pevušiš.
  b4869213675has quoted2 years ago
  Ali da bi Agape mogla da se rascveta, ne bih smeo da se plašim da menjam svoj život. Ako volim ono što radim, onda je sve u redu. Ali ako ne volim, uvek ima vremena da to promenim. Dopuštajući da se dogodi promena ja se pretvaram u plodno tle i omogućavam Stvaralačkoj mašti da tu poseje svoje seme.

  – Sve čemu sam te naučio, uključujući i Agape, ima smisla jedino ako si zadovoljan sobom. U protivnom, vežbe kojima si ovladao neizbežno će u tebi probuditi želju za promenom. A da se sve te vežbe ne bi okrenule protiv tebe, moraš da dozvoliš da se dogodi promena.

  To je najteži trenutak u životu svakog čoveka – kad vidi da se bliži Dobra Bitka ali se oseća nesposobnim da promeni život i da se upusti u borbu. Ako se to desi, znanje će se okrenuti protiv onoga ko ga poseduje.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)