bookmate game
Dejan Stojiljković

Sićevo Burning

Sićevo je malo selo nadomak Niša, usred Sićevačke klisure, na putu za istok, vinarski kraj sa specifičnom mikro-klimom, pitomim meštanima i domom kulture koji može da se iznajmi za bagatelu. Glavni junaci kultne knjige “Leva strana druma”, Dule Palilulac, Vojvoda i Zlatni Dečko Nikola odlučuju da tamo naprave žurku kako bi na njoj uvalili pivo ukradeno iz magacina robnih rezervi a kome je izašao rok. Sa njima polaze Gile Kazanova, di-džej opsednut seksom i Stole Baksuz, majstor za razglas i rasvetu koji nije džaba dobio taj živopisni nadimak. Međutim, stvari neće krenuti baš onako kako je to zamislio prevarant sa niške Palilule i u nizu bizarnih i smešnih obrta ova priča će imati svoj neočekivani epilog. Ova pripovetka pripada ciklusu “Pantelejske herojske hronike” koji je započet “Levom stranom druma” a biće nastavljen knjigom “Klaker Town”.
24 printed pages

Other versions

Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

  AdriDoingThingsshared an impression4 years ago

  Hmmm moram priznati da je prethodna Dejanova knjiga ostavila dalekooo veći utisal na mene. Ova mi je bila poprilično mlaka.

  Stefan Megićshared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  😄LOLZ

  Carska akcija!

  Kristijan Šulcshared an impression2 years ago
  👍Worth reading

  Genijalno!

Quotes

  Jovana Antićhas quoted4 years ago
  Naš život je točak koji se vrti. Nekad si gore, nekad si dole, uglavnom si negde na sredini. I lepo ti je tako.
  Jovanahas quoted3 years ago
  Eto... šta ti je čovek... Kažeš mu da prdne, a on se usere!”
  Сара Самарџићhas quoted2 years ago
  Život u gradu ti ne daje veliki izbor: ili radiš ili te rade, ili valjaš ili ne valjaš, ili si vuk ili si ovca, ili si lopov ili onaj koga kradu.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)