Torsten Hofman

FBI princip

Taktike pregovaranja za dobitnike.

Život se sastoji od pregovora, a pregovori mogu spasti živote.

Psiholog, kriminolog i ekonomista Torsten Hofman radio je za nemačku Saveznu kriminalističku policiju i Interpol, a sada vodi svoju firmu za strateške pregovore i krizni menadžment. U ovoj knjizi prvi put iznosi svoje insajdersko znanje. Njegov cilj je da saznanja koja je stekao prilikom rada na slučajevima otmica, ucena i pregovaranja sa teroristima pretoči u koncept koji možemo da primenimo u svom privatnom i poslovnom životu.

Bilo da je reč o pregovorima zarad povećanja plate, kupovine stana ili o razgovorima sa klijentima, najvažniji su dobra priprema, prava taktika i uspostavljanje dobrog odnosa sa sagovornikom. Hofman nam daje jednostavno primenljiva i delotvorna uputstva kako da u svojoj svakodnevici uspešno pregovaramo i kako da u teškim situacijama lakše ostvarimo svoje ciljeve. Njegove strategije pregovaranja temelje se na tehnikama kojima se služi FBI i najnovijim saznanjima iz oblasti neuropsihologije.
284 printed pages
Publisher
Laguna

Impressions

  Milosshared an impression2 months ago
  👍Worth reading

  b5274764597shared an impression8 months ago
  👍Worth reading

  Darkoshared an impressionlast year
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile

Quotes

  Darko Ilićhas quoted10 months ago
  Rasprostranjeno je mišljenje da svako može da pregovara. Time se pregovaranje izjednačava s fudbalom. Svako ume da šutne loptu. No uprkos tome postoji velika razlika između profesionalaca iz Lige šampiona i amatera koji „pikaju“ loptu. Zajednički su im samo oduševljenje igrom i vera u sopstvene mogućnosti. Ali dok se jedni od ranih nogu bave tehnikom, taktikom i strategijom, stalno ih usavršavaju i uče, „čitaju“ igru, sistematski prate nove pravce razvoja, proučavaju svog protivnika i nastoje da svaku situaciju okrenu u svoju korist, drugi se često razlete „kao muva bez glave“ i nemaju nikakav plan. Ako ne poznaju sistem i ne uviđaju sopstvene greške, propustiće mnoge prilike i mogućnosti.
  b4886847172has quotedlast year
  Uvek postoji razlog zašto neko s vama seda za sto. A taj razlog je da se problem ne može rešiti bez vas. Tu nastaje zavisnost. I ponekad nemoć. U pregovorima je osnovno da s tim budemo načisto.
  Aleksandar Smiljkovićhas quotedlast year
  Svi ratovi se završavaju pregovorima.

  Zašto onda odmah ne pregovarati?

  Džavaharlal Nehru (1889–1964),

  premijer Indije

On the bookshelves

  Bookmate
  Knjiga Nedelje
  • 101
  • 10.7K
  Laguna
  Laguna
  • 992
  • 4K
  Bookmonster
  Psihologija
  • 63
  • 47
  nefertiti0412
  Nase
  • 200
  • 21
  nefertiti0412
  Biznis i psihologija [eng]
  • 107
  • 21
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)