Paulo Koeljo

Biti kao reka

Obišao sam mnoga mesta i promenio više zemalja nego čarapa, kako bi rekao Bertolt Breht. Stranice koje slede sadrže neke trenutke koje sam proživeo, priče koje su mi drugi pričali ili misli koje su mi se javljale dok sam prevaljivao određene deonice reke svog života.
Sedam godina razmišljanja, putovanja i susreta dovelo je pisca ovih neodoljivih zapisa do otkrića fascinantne filozofije života. Koeljo je zavodljiv pripovedač koji inspiriše ljude širom sveta da iza običnog i pojavnog vidi nesvakidašnje i izuzetno. Stoga, 101 priča u ovoj knjizi je Koeljova 1001 noć.
„Koeljo nas vodi na ponekad sanjano, a ponekad doživljeno i stvarno putovanje gde ćemo otkriti, između ostalog, Drugu stranu Vavilonske kule, Džingis-kana i njegovog sokola, Brazilku Normu i dobre stvari, Kopakabanu, Umetnost čaja, Pandorinu kutiju… Izuzetno uživanje u čitanju, pri čemu čitalac biva prosvetljen mudrošću, a ne mudrovanjem koje propoveda.“ Biba, Francuska
„Biti kao reka predstavlja Koeljove možda najsnažnije i najličnije opservacije“ Sydney Morning Herald, Australija
171 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

  Marko Jovicicshared an impression2 years ago
  💡Learnt A Lot

  Sve u svemu svodi se na ljubav o Bogu. Svako bi mogao nešto iz svog života ispričati, ali ne proživeo svako život. Neko ga i protraći.
  Malo sam duže čitao knjigu. Izdvoji sam dosta toga i poučno iz nje. Ne kažem da je dosadna, ali možda što je svaka priča za sebe pa manje interesantna. U svakom slučaju, pročitajte je.

  Milena Nikolicshared an impression3 years ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Jako volim da citam Koeljove knjige ovog tipa. Kratke poucne price se citaju brzo a znanje se upija kao sundjer. Iskreno preporucujem.

  Sanja Stanojlovicshared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Izuzetna knjiga! Iskrene preporuke!

Quotes

  b4441265578has quoted3 years ago
  Vežba je na mene delovala toliko snažno da sam se potpuno oslobodio straha i počeo da posmatram smrt kao vernu pratilju na svom putu, koja uvek hoda pored mene govoreći: „Ja ću te dotaći, ali ti ne znaš kada – zato ne propuštaj da svaki trenutak proživiš punim srcem i plućima.“
  Ića & Anahas quoted3 years ago
  Vrlo je važno ponavljati istu stvar: akcija je misao pretvorena u delo.
  Tamara Sancaninhas quoted4 years ago
  A ipak svaki ljudski postupak je uzvišen i nosi u sebi mnoštvo posledica. A to me sve više podstiče da razmišljam o onome što radim.

On the bookshelves

  Laguna
  Laguna
  • 1.1K
  • 4.4K
  Jure Simić
  Paulo Koeljo
  • 13
  • 404
  Vladan Radojičić
  Романи
  • 937
  • 26
  Srdjan
  Paolo Koeljo
  • 16
  • 18
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)