Nenad Gajić

Nenad Gajić (1974) autor je bestselera Slovenska mitologija, sveobuhvatne ilustrovane knjige u izdanju Lagune 2011. godine, koja prvu deceniju navršava kao najtiražnija knjiga enciklopedijskog tipa na srpskom jeziku, štampana i ćirilicom i latinicom, sa bar jednim novim izdanjem svake godine. Fantazijski serijal Bajka nad bajkama, sa elementima slovenskog folklora i prema motivima srpske narodne epike, takođe je prvo u štampanom obliku objavila Laguna (Bajka nad bajkama — Senka u tami, 2013; Dva cara, 2016; Treća noć, 2020; kompletno izdanje objedinjeno je u avgustu 2021). Štampane knjige Nenada Gajića prodate su u preko 40.000 primeraka u preko 30 dosadašnjih izdanja. U decembru 2021. Bookmate i pisac potpisali su dogovor prema kojem će Bookmate izraditi audio knjige na srpskom za sva autorova dela, dok će pisac ista dela preraditi u Bookmate Serijal eBook-epizode za čitanje iz dana u dan i nedelje u nedelju, ukupno 96 epizoda, 72 za trilogiju Bajka nad bajkama počev od prvog kvartala 2022. godine i 24 epizode za knjigu Slovenska mitologija počev od sredine iste godine.

Biografski podaci: nemirna priroda vukla ga je da proba mnogo toga — najduže je bio muzičar (gitarista, pevač i pesnik benda s kojim je objavio dva albuma), da bi se zatim oprobao i kao bankar, menadžer, privatni preduzetnik, proizvođač računarske opreme, nagrađivani programer, urednik televizijske emisije, autor društvenih igara… Posetio je drevni Hilandar na Svetoj Gori i proputovao Evropu i svet od Moskve do Jerusalima u potrazi za novim saznanjima. Fakultet je završio u Kragujevcu, master studije u Beogradu, doktorsku tezu odbranio je u Novom Sadu. U inostranim časopisima objavljivao je, između ostalog, radove o velikim naučnicima Mihajlu Pupinu i Milutinu Milankoviću (i njegovom kalendaru), uz kraće članke o Nikoli Tesli. Pisanje smatra svojom istinskom profesijom i životnim putem, a nauku omiljenim hobijem. Uz krevet još drži spakovan kofer da ostane spreman za nove avanture.

Sajt pisca: www.nenadgajic.org
Više: www.vitor.rs/zastupanje (prijavite se za i-mejl vesti o izlasku novih knjiga na dnu ove stranice i osvojite neku od potpisanih štampanih knjiga koje se redovno poklanjaju ovim povodom)
years of life: 1974 present

Editors’ choice

Books

Audiobooks

Series

Quotes

Sugar Pillhas quotedlast year
Gleda care Žarka, i drago mu nekako da se oporavlja, pa ga pita:

Impressions

Negoman Gicelanovicshared an impressionlast year
👍Worth reading

Predivno novo iskustvo.preporuke svima!

 • Nenad Gajić
  Bajka nad bajkama – Senka u tami
  • 434
  • 20
  • 21
  • 17
  sr
  Books
 • Kristina Sapershared an impression5 months ago
  🔮Hidden Depths
  💡Learnt A Lot
  👍Worth reading

  Odlicna knjiga, prepuna simbolike, bazirana na Slovenskoj mitologiji. Uzivanje je citati je!

 • Nenad Gajić
  Bajka nad bajkama – Senka u tami
  • 434
  • 20
  • 21
  • 17
  sr
  Books
 • Dimitrije Arsenijevicshared an impressionlast month
  👍Worth reading

  Hoping for an English translation to send to my friends

  fb2epub
  Drag & drop your files (not more than 5 at once)