bookmate game
sr
Free
Keri Čin

Herc

“Herc” je prvi roman u okviru nove, uzbudljive trilogije “Braća Nikić”.

Iz pera hit autorke Keri Čin, nova trilogija prati ljubavne priče tri brata. Svaki od tri romana biće objavljen u 24 epizode, ekskluzivno na servisu Bookmate.

Najstariji brat je Despot, poznatiji kao Herc. Rođen je kao prvi sin i unuk u porodici kojoj su muški potomci najvažniji. Odmalena je navikao je da se njegovo mišljenje i zahtevi uvek i svuda uvažavaju, a njegovo autoritativno ponašanje pripisivano je muškosti.

Iako je svojim trudom, radom i upornošću razvio sopstveni posao koji mu je doneo bogatstvo i vlasnik je kompanije koja poseduje lanac benziskih stanica, Despot se ponaša kao da je neprikosnoveni gospodar čak i onoga što nije materijalno, a to je odnos sa ženama. Njegove veze nisu emotivne i za partnerke bira iskusne žene koje prihvataju površne odnose. Ima trideset pet godina i ne odriče se uživanja u samačkom životu uprkos sve većem očekivanju svoje porodice da se oženi i zasnuje svoju porodicu.

Međutim, jedan susret protrešće u korenu njegove stavove i njegovo ponašanje.

Kada prilikom posete svom novom objektu upozna mladu Đurđicu koja mu oštro uzvrati na bahatu samovolju i vulgarni šarm, Despot će postati žrtva sopstvenog ega.

Kako sam kaže – „Neuspeh nije opcija“, i u skladu sa tim neće se odreći osvajanja devojke iako je svestan da se ona ni po čemu ne uklapa u profil žena sa kojima je do tada bio. Uz to, Despot će sve vreme trpeti uplitanje svoje babe Vinke koja će ga svojim savetima voditi u smeru tradicionalnog, da razmišlja o braku i deci. Polako ali sigurno on će se zaplesti u mrežu koju je sam ispleo, a to će dovesti u iskušenje njegovu čast i osećaj odgovornosti. Iskušaće i njegov autoritet i sujetu.

„Možda se ovaj naš Balkan zove patrijarhalnim, ali upamti ovo što ću ti reći: Mudra žena je stub kuće. Možda će tvoja reč uveče biti poslednja ali, sine moj, noć je duga i ujutru će najčešće njena biti prva.“, rekla mu je baka Vinka i dodala: „Zbog ovog ne pomišljaj da ne izabereš mudru, a vreme će ti reći što je to dobar izbor.“

Da li će Herc poslušati savet i da li će naučiti kako se dolazi do onoga što nema cenu, pročitajte u prvoj knjizi trilogije Braća Nikić.
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • b6453280860shared an impression3 years ago
  🚀Unputdownable

  Vec sam čitala na wattpadu, ni sama ne znam koliko puta i svaki put uzivam... Jedva čekam ostalu bracu❤️

 • Marija Andricshared an impression3 years ago

  Super. Osveženje. Živele bakane.

 • Ana Anela Pavlicshared an impression3 years ago
  💞Loved Up

  I opat sam uzivala ovo je savrsenooo🥰🥰Hvala mila moja ljubim te❤️❤️

Quotes

 • Duca Dukihas quoted3 years ago
  Ruka mi odmah odluta do njene guze i bedara. Stiskam je prstima, prikradam se njenom međunožju, svestan da je to zabranjena zona, ali jače je od mene.

  Đurđica je topla i otvorena pa ne odolim da gurnem vrh prsta u nju, a pošto se ne pobuni, osmelim se pa gurnem do kraja.

  Jaukne mi u ustima, ali se ipak ne povuče već zarije nokte u moja leđa, malo pomeri karlicu i dopusti mi da kružno pomeram prst. To mi se dopadne. Mnogo mi se dopadne.

  Raspoloženje mi se naglo podign
 • Ivana Milenkovic Klašnjahas quotedlast year
  Tri godine kasnije jebao sam je za flašu benzina koji sam to leto počeo da prodajem na ulici za lokalnog mafijaša i tako sam dopao u još veće uverenje da nema žene koju ne mogu da kupim. Lovom, robom, rečima… Godine, iskustvo i moć samo su me dodatno uverili da sam u pravu.

  I ova koja sedi prekoputa mene i, ne znam koliko već, gleda me nevinim zelenim očima u kojima se oslikava devojačka radoznalost i koja čeka da počnem priču, ima svoju cenu. I upravo sam je otkrio… Nju
 • b6004941816has quoted2 months ago
  možda se ovaj naš Balkan zove patrijarhalnim, ali upamti ovo što ću ti reći - mudra žena je stub kuće. Možda će tvoja reč uveče biti poslednja ali, sine moj, noć je duga i ujutru će najčešće njena biti prva. Zbog ovog ne pomišljaj da ne izabereš mudru, a vreme će ti reći što je to dobar izbor.“

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)