sr
Natanijel Horton

Skerletno slovo

Notify me when the book’s added
To read this book, upload an EPUB or FB2 file to Bookmate. How do I upload a book?
U jednom od najvećih američkih pripovedačkih dostignuća, greh, krivica i iskupljenje utkane kroz priču o preljubi, otkriveni su izuzetnim psihološkim prodorom u ljudsku dušu. U XVII veku u Salemu mladu Jastiru Prin stavljaju na stub srama i primoravaju je da nosi skerletno slovo zbog toga što je preljubnica. Ona rađa vanbračno dete, ali dugih sedam godina ne želi da otkrije ko je otac deteta. Javno ponižena i odbačena, zarobljena u krugu društvenih pravila, Jastira se oslanja na snagu svog duha. Beznadežan osećaj sramote, očajanja i usamljenosti učiniće je snažnom, a skerletno slovo poslužiće za ulazak tamo gde se druge žene nisu usudile da kroče.

This book is currently unavailable
260 printed pages
Copyright owner
Vulkan

Impressions

  Svetlana Milenkovićshared an impressionlast year
  👍Worth reading

  Katarina Pajkićshared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  💞Loved Up
  🐼Fluffy

Quotes

  Jelena Novakovićhas quotedlast year
  Takav gubitak vere ipak je najžalosniji ishod greha. Kao dokaz da još nije sve propalo u ovoj jadnoj žrtvi vlastite slabosti i krutosti ljudskih zakona, neka posluži i uverenje Jestire Prin da niko od smrtnih nije grešio kao ona.
  Marija Slavkovićhas quoted5 months ago
  Čovekovom moralnom i intelektualnom zdravlju veoma doprinosi navika da se druži malo s ljudima od njega drugačijim, koji ne mare mnogo za njegove ciljeve, i čiju sferu i sposobnosti on može ceniti samo kad izađe iz sebe sama.
  Jelena Novakovićhas quotedlast year
  Ona ih je uveravala da čvrsto veruje da će u bolje doba, kad svet bude dozreo za to, kad to nebo bude htelo, nova istina biti otkrivena svetu, koja će postaviti sve odnose žene i muškaraca na pouzdanoj osnovi uzajamne sreće.

On the bookshelves

  Vulkan
  Vulkan
  • 94
  • 2K
  Vladan Radojicic
  LJUBAVNI ROMANI
  • 320
  • 49
  Nejla P.
  Klasici
  • 45
  • 35
  b5641456154
  Fikcija
  • 297
  • 16
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)