Kleli Avi

Tu sam

  Jasna Prokovićhas quoted2 years ago
  Ne znam da li imam ikakav uticaj na svoje telo. Pre bih rekla da se „isključujem“ ili „uključujem“ poput nekog električnog uređaja. Moj um radi šta želi. Obitavam u sopstvenom telu. Ne volim da spavam.
  Sunflower101has quotedlast year
  Porodica se poštuje, voli, ona ima uspone i padove, ali bez obzira na to ona je harmonična i uravnotežena.
  b4782655400has quoted2 years ago
  „Svako je odleteo na svoju stranu, nismo odabrali istu pistu za sletanje.“
  katarinahas quoted2 years ago
  Sve je samo ciklus. Rađamo se, živimo i umiremo. I taj ciklus se za jedne nastavlja, a za druge završava. Ne znam kada sam upao u ovaj krug, ali sigurno znam da sam zatvoren u njemu i da nemam načina da izađem.
  katarinahas quoted2 years ago
  jedini tračak svetlosti dopirao je spolja, od uličnih svetiljki.
  katarinahas quoted2 years ago
  S vremena na vreme kroz glavu mi strelovitom brzinom prolazi jedna misao. Jedno „hoću da volim“ koje istog trenutka potiskujem.
  katarinahas quoted2 years ago
  Smejem se u sebi. Mogla bih svojoj sestri posle svega da dam toliko informacija o bojama. To bi joj zaista koristilo za njene studije likovnih umetnosti. Ne želim joj da bude na mom mestu da bi otkrila ono što sam ja naučila, ali bih volela da to sa njom podelim. Ne znam da li bi ona bila sposobna da to prilagodi realnom svetu pomoću boja i kičica, ali vredelo bi pokušati.
  katarinahas quoted2 years ago
  Trebalo bi da želim da živim kako bih se pokrenula, vratila na glečer, da vidim svoju porodicu, da sretnem ljude, da upoznam svet, da se smejem bez prestanka i da smejem još i još. Znam da je sve to važno. Neprocenjivo. Ali svesna sam i da je ljubav ta koja svemu daje boju.
  katarinahas quoted2 years ago
  Nikad nisam bio potpuno iskren ili... do kraja, da to je prava reč. Nikada nisam imao do kraja iskren odnos sa ljudima. Ne znam. Možda sam se plašio da me ne vole, ko zna? Ili me je bilo baš briga za to.
  katarinahas quoted2 years ago
  Shvatam da želim da nastavim razgovor s njim, ali ne uspevam. Ništa ne dodajem i čekam da majka i njena prijateljica završe svoju kratku diskusiju.
  katarinahas quoted2 years ago
  I tih dana dok je nepomično ležao u krevetu, izgubljen negde u svojoj glavi, šta se dešavalo s njim? Kako se osećao? Da li je uopšte nešto osećao? Da li je išta preživljavao? Šta zapravo radiš kada si u komi? Da li razmišljaš? Da li osećaš druge?
  katarinahas quoted2 years ago
  Jedina kojoj bi moglo da smeta neće ni biti svesna toga. Približavam se krevetu i provlačim ruke između kablova.
  katarinahas quoted2 years ago
  menja u ovoj sobi. Elza je uvek tu, mirna, nepokretna. Uvek diše u istom ritmu. Stvari, kojih je doduše veoma malo, uvek su na istom mestu. Samo velika stolica menja mesto za nekoliko centimetara ili metara, ali da nije nje, čovek bi pomislio da je u mehuru u kome je vreme zauvek stalo.

  U mehuru u koji povremeno mogu da uđem.

  Dokle li ću ostati u ovom mehuru? Dokle li će Elza ostati u ovom mehuru?
  katarinahas quoted2 years ago
  Izgleda da se ništa nije promenilo od prošlog puta.

  Možda se zbog toga uporno vraćam ovamo.

  Odjednom mi to postaje toliko očigledno da mi se otima uzdah. Naravno da zbog toga dolazim ovamo! Ništa se ne
  katarinahas quoted2 years ago
  Nema veze, izgleda da imamo pravo da ponekad ne znamo. Tako mi bar govori moj direktor, ali uvek potom doda i ovo: „Sve dok to traje samo jedan dan.“
  katarinahas quoted2 years ago
  „E tako. Biće bolje ovako. Nikome nisam mazao grožđanu mast na usne, niti sam ikada stavljao karmin mojim bivšim devojkama. Dakle, ovo je korektno. Čak i da ne misliš tako, to ti je što ti je.“
  katarinahas quoted2 years ago
  „Ovde nema apsolutno ničega! Moj brat ima usta kao američke glumice koje se pumpaju botoksom, a tebe zaboravljaju? To nije u redu. Šta ako neko poželi da ti poljubi usne?“
  katarinahas quoted2 years ago
  „Kako je toplo ovde! Ostaću u majici, ne ljutiš se? Ne brini, zadržaću se na tome, treba znati granicu pristojnosti.“
  katarinahas quoted2 years ago
  Na poslu sam uvek trošila bar jednu tubu mesečno. Neko ne može da izađe na ulicu bez telefona, a ja ne mogu na planini da budem bez moje grožđane. Bez nje mi usne potpuno ispucaju, a to nije prijatno.

  Kome nije prijatno, pitaćete me. Meni. Ne muškarcima koje sam ljubila, već meni. Pravi je užitak osetiti kako se usne dodiruju. Volim da se ljubim, jednostavno je tako. Nikada ne stavljam karmin, čak ni u posebnim prilikama, jer on uspavljuje čula.
  katarinahas quoted2 years ago
  „Ti nesumnjivo dobro izgledaš, ali nemaš dovoljno mozga da zaključiš da li je neko raspoložen za tvoje društvo ili ne. To je previše suptilno za tebe, a ti si operisana od toga. Pitam se da li uopšte kapiraš šta hoću da ti kažem. Dakle, žao mi je, ali uopšte mi ne odgovara da mi praviš društvo dok moj ortak ne stigne.“
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)