Lena Andersson

En roman om kærlighed

Ester Nilsson er digter, essayist og et selvstændigt og fornuftigt menneske, der lever i et fredsommeligt forhold. En dag får hun en opfordring til at holde et foredrag om kunstneren Hugo Rask, som Ester længe har været fascineret af. Da hun holder foredraget, sidder kunstneren selv blandt publikum. Han er fuldstændig henført, og fra det øjeblik bliver en altoverskyggende længsel efter Hugo det absolutte omdrejningspunkt i Esters tilværelse.
‘En roman om kærlighed’ er beretningen om et uagtsomt kærlighedsforhold, og hvor langt vi vil gå i håb om at blive elsket. Banal som lærestykke, storslået i sin fuldkomne hengivenhed.
151 printed pages
Original publication
2015

Other versions

Impressions

  Helle Jensenshared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  🎯Worthwhile

  Hård at læse, men rigtig godt skrevet!

Quotes

  René Frandsenhas quoted6 months ago
  Da Ester kom hjem den nat foretog hun sit sædvanlige aftentoilette. Denne lørdag var det et år siden Hugo var til middag hjemme hos hende. De havde spist en rødlig ret, og han var gået hen til vinduet for at ryge en gang i timen. Om en uge havde hun oplevet et års lidelse. Den blev voldsommere og mere koncentreret i nogle dage nu, men var renere og mindre uklar.
  Der var ikke mere at forstå.
  René Frandsenhas quoted6 months ago
  Hun om nogen burde vide at den som forlader ikke føler nogen smerte, den som forlader har ikke brug for at tale for der er ikke noget at tale om. Den som forlader er færdig. Det er den store smerte. Det er den som bliver forladt som har brug for at snakke i en uendelighed. Og al denne snak er kun et forsøg på at fortælle den anden at han har taget fejl.
  René Frandsenhas quoted6 months ago
  Hun bankede på.
  – Ja? hørtes hans stemme, venlig og ventende.
  Hun gik et skridt ind i entreen. Hvor havde hun længtes efter det her, at tale rigtigt ud med ham, uden forstyrrelser, hjemme hos ham, når ingen af dem var på vej et andet sted hen.

On the bookshelves

  Mariann Holm
  Vil læse
  • 43
  • 1
  Elsebeth Bech
  Bjarne
  • 24
  René Frandsen
  Skandinavisk eksamen
  • 7
  jcgcecilia
  Liste
  • 5
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)