bookmate game
Jasminka Petrović

35 kalorija bez šećera

Jovana i Tara provode zimski raspust kod jedne vesele porodice u Grockoj. I dok okolna brda dremaju pod debelim snegom, a Dunav gleda svoja posla, u kući se odvija drama. Kad vaga pokaže pola kilograma više, neko nestaje iz kuće, neko dolazi do zapanjujućeg saznanja kopajući po Internetu, jedan pas po prvi put prenoći u toploj kući, a jedna devojka se bori sa zmijom u stomaku. Negde pored Save, događa se nešto veoma slično, ali mnogo strašnije… Jasminka Petrović se ponovo hvata u koštac s teškom i važnom temom i bojeći tinejdžersku svakodnevicu lekovitim humorom, još jednom dokazuje da se nalazi u samom vrhu srpskog stvaralaštva za decu i omladinu.
121 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Jasna Prokovićshared an impression3 years ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  💞Loved Up
  🌴Beach Bag Book
  🚀Unputdownable
  😄LOLZ

  Topla, porodična, poučna i duhovita priča o odrastanju i problemu tinejdžera o kojem se malo priča. Preporuka.-)

 • Reginashared an impressionlast year
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🚀Unputdownable

  Slučajno sam naletela na ovu knjigu, usred čitalačke krize, tražeći lagano štivo. Medjutim, malo je reći da me knjiga oduševila, iako je pisana za decu. Poučna i za decu i za odrasle. Topla preporuka.

 • Magrit Danaramashared an impression3 years ago
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Intesreantno, jezivo, a i saznala sam ponesto novo. Lepo opisano i provucena glavna tema. Jedino zameram sto naslovi poglavlja nisu odvojeni od teksta.

Quotes

 • Jasna Prokovićhas quoted3 years ago
  „Mada ja još uvek ne kapiram što o tome nisi ranije pričala? Ne razumem šta je to tako strašno...” – Bata je gledao majku širom otvorenih očiju.

  „Šta ja znam, ljudi različito reaguju na istinu”, pokušala je ujna da mu objasni. „Istina ponekad može da bude veoma opasna. Začas napravi dar-mar u nečijem životu. Opet, s druge strane, istina može da oslobodi nevinog iz zatvora, da pomiri posvađane, da spreči bolest...”
 • b3681163958has quoted5 years ago
  Jovana je zatvorila oči. Nije mogla da gleda kako vilin konjic panično udara o staklo i pokušava da izađe iz tegle. Hoće li već jednom neko da otvori taj poklopac i pusti je napolje?
 • Milicahas quoted5 years ago
  Jedino joj je gladovanje davalo mogućnost da bar o nečemu sama odlučuje.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)