Vesna Dedić

Početak bez kraja

Šest kratkih priča na osnovu istinitih ispovesti žena kojima život nije postao onakav kakvim su ga zamišljale. Zbog čega? Svaka je u trenutku zaljubljenosti postala žrtva svoje strasti, naivnosti, tvrdoglavosti, patrijahalne sredine, manipulacije onog koga voli ili preteranih očekivanja.Šest tužnih ljubavi šest različitih žena uz koje ćete kroz suze prepoznati svoje greške ili ih izbeći.
25 printed pages

Related books

Other versions

Impressions

  AdriDoingThingsshared an impression2 years ago
  💞Loved Up
  🐼Fluffy
  💧Soppy

  Moram priznati da sam bila jako skeptična što se tiče ove priče uzimajući u obzir da mi se dve Vesnine knjige koje sam pročitala nisu dopale. Ali sa radošću kažem da to ovde nije slučaj 💜 Upakovana u celofan sa sve mašnicom stiže nam jedna dirljiva i realna priča koja nas vodi od Splita do Beograda. Uživala sam u referencama koje se odnose na muziku Olivera Dragojevića i kao da sam mogla da osetim ukus bermeta i miris mora pomešan sa muškatlama.

  b2908455556shared an impressionlast year

  Lepo, pitko, nabijeno emocijama.. Svaki put kad čitam Vesnu Dedić zaboravim na vreme i žurim da što pre pročitam, a onda se rastužim što je kraj. Jedva čekam nešto novo ❤️

  Mira Plavsic Gojicshared an impression8 months ago
  👍Worth reading
  🎯Worthwhile
  💞Loved Up
  🌴Beach Bag Book
  🚀Unputdownable
  🐼Fluffy
  💧Soppy

  „Nema jubavi bez Olivera.” – kaže baka i stavlja ploču na gramofon i donosi mi priganicu u sobu u kojoj na usne stavljam ružičasti karmin.
  „Ne, nikada se više neću zaljubiti. Nikada više voleti čisto, bezinteresno, neplanski, raskalašno čašćavajući svojom nežnošću, razumevanjem, brigom... Ne želim. A... bio je lep i nežan dok je ponavljao držeći me čvrsto oko struka:

  „Bila si i uvek ćeš biti samo moja.”💝💝💝

Quotes

  Jovana Ostojićhas quoted2 years ago
  „Početak je kada plačeš ako samo zamisliš kraj.”
  Katarina Popovhas quotedlast year
  Priča o početku je kratka jer ne postoje toliko snažne reči koje mogu da opišu sreću početka.

  Priča o kraju je beskrajna. Ne zna se ni kada su to dvoje prestali da se ljube, jer ima milion reči koje su jedno drugom rekli, teških i bolnih, pre nego što je zaista došao kraj. Priče o kraju traju dugo i toliko je snažnih i melodičnih reči kojima satima možeš da opisuješ tugu, bol, strah i …molitve koje izgovaraš pijana i trezna, u snu i na javi… Molitve za bar još jedan, novi početak.

  Priče o kraju pričaju se za malim stolom, u uglu kafane i prestaju tek kada kelner donese račun i upali svetla. Ne, ne prestaju ni tad. Prestaju tek kada promrzla uđeš u kuću i po plafonu ili sa glavom ispod jorgana potražiš još jednu snažnu reč koja bi opisala bol zbog tog kraja.
  Данијела Павковићhas quoted3 days ago
  Priča o početku … lepša, kraća i radosnija od priče o kraju.

On the bookshelves

  Bookmate
  #SediGdeSi
  • 25
  • 910
  sonja
  Ljubavni romani
  • 190
  • 362
  Bookmate
  Bookmate Originals
  • 52
  • 279
  Bookmate
  Bestseleri
  • 172
  • 210
  Bookmate
  Žensko pero
  • 36
  • 144
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)