Patrick Lencioni

De fem dysfunktioner i et team

Dette er en fortælling om, hvorfor evnen til at samarbejde er den ultimative konkurrencefordel for en virksomhed.

Kathryn Petersen, nytiltrådt CEO i it-virksomheden DecisionTech A/S, er af sin bestyrelsesformand blevet sat på en umulig opgave: at vende den lurende nedtur i det stærkt udfordrede firma. Hun bliver hurtigt klar over, at DecisionTechs problemer ikke bunder i økonomi, strategi eller teknologi, men i en dysfunktionel ledergruppe, og hendes opgave bliver nu at træde i karakter som leder og få gruppens vidt forskellige medlemmer til at arbejde sammen som et team.

I løbet af fortællingen afdækker Lencioni de fem mest almindelige samarbejdsdefekter:

• Fravær af tillid
• Konfliktskyhed
• Manglende commitment
• At undgå at holde hinanden ansvarlige
• Uopmærksomhed på resultater

Ved at introducere en enkel og letforståelig model viser Lencioni, hvordan man kan overvinde disse fem dysfunktioner og skabe det perfekte team, der er i stand til at arbejde sammen, bede hinanden om hjælp, trække på hinandens kompetencer, omfavne fejl og begrænsninger, træffe kvalificerede beslutninger og ganske enkelt udrette mere på kortere tid.
177 printed pages
Original publication
2015
Publisher
Gyldendal

Other versions

Impressions

  Anette Ninn Kjær Andersenshared an impressionlast year
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile

  Fantastisk bog. Læste den på en dag. Virkelig let forståelig og konkret. Læs læs læs!!!

  Lone Østergaardshared an impression4 years ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile

  Fantastisk bog

  Tina Larsenshared an impression2 months ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

Quotes

  Peter Halkjær Kragelundhas quoted3 months ago
  Men teams, der kan involvere sig i konstruktiv konflikt, ved, at det eneste formål er at nå frem til den bedst mulige løsning på kortest mulig tid. De diskuterer og løser problemer hurtigere og grundigere end andre, og de afslutter deres ophidsede debat uden hverken at have følelser i klemme eller skabe følgeskader, men med en iver og en parathed til at gå i gang med den næste vigtige problemstilling.
  Ironisk nok forholder det sig sådan, at de teams, der undgår ideologisk konflikt, ofte gør det for at undgå at såre de andre teammedlemmers følelser, og i stedet ender de med at forstærke de indbyrdes spændinger. Når teammedlemmerne ikke åbent diskuterer og erklærer deres uenighed i væsentlige idéer, tyr de i stedet ofte til korridorpolitik med personangreb, som er langt mere ondskabsfulde og skadelige end en ophidset diskussion om problemstillinger.
  Det er også ironisk, at mange mennesker undgår konflikt for at øge effektiviteten, for sund konflikt sparer rent faktisk tid. Stik modsat den opfattelse, at teams spilder tid og energi på at skændes, ser man faktisk, at de, der undgår konflikt, i stedet er dømt til at tage de samme problemer op igen og igen uden at nå frem til en løsning. Teammedlemmerne bliver ofte bedt om at behandle deres problemer „i et andet forum“, hvilket åbenbart er en eufemisme for at undgå at behandle et vigtigt emne, som så bare dukker op igen på det næste møde.
  Profilhas quoted5 months ago
  Ikke økonomi. Ikke strategi. Ikke teknologi. Det er teamwork, der er og bliver den ultimative konkurrencefordel, både fordi det har så stor styrke og er så sjældent.
  Jari Bo Leanderhas quoted8 months ago
  Hvis man kunne få alle personerne i en organisation til at ro i samme retning, kunne man dominere alle industrier, alle markeder og alle konkurrenter – på et hvilket som helst tidspunkt.

On the bookshelves

  Kristina Dahl Wieben Bonde Christiansen
  Læring
  • 48
  • 4
  Tine Willer
  Læst
  • 64
  • 2
  Magnus Mathiesen
  Ledelse
  • 20
  • 2
  Gyldendal Business
  Det gode arbejdsliv
  • 9
  • 1
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)