Vincent F. Hendricks,Mads Vestergaard

Fake News

Medierne oversvømmes i dag af fordrejninger og forvanskninger. Første skridt til at dæmme op for den udvikling, er at forstå, hvad der forårsager den. I FAKE NEWS fortæller Vincent F. Hendricks og Mads Vestergaard letforståeligt om, hvordan opmærksomhedsøkonomien hos politikere, i medierne og blandt borgere kan føre til et postfaktuelt demokrati, i hvilket eventyrlige historier erstatter kendsgerninger som grundlag for politisk debat og lovgivning.
185 printed pages
Original publication
2017
Publisher
Gyldendal

Other versions

Impressions

  larslarsen27149shared an impression4 years ago
  💡Learnt A Lot

  Læseværdig

Quotes

  Peter Bertel Ottesenhas quotedlast year
  Opmærksomhed i bytte for penge er et grundprincip i marketing, som fra sin fødsel har været uadskillelig fra opmærksomhedshøst. Opmærksomhed er indgangen til folks bevidsthed og en nødvendig betingelse for al succesfuld kommunikation fra undervisning og vidensformidling til overtalelse, forførelse og manipulation. Det gør den ekstremt værdifuld for alle aktører, der har noget at sælge. Om det, der sælges, er traditionelle forbrugsvarer, et budskab eller en politisk kandidat til et valg, gør her ingen forskel. Opmærksomhed er forudsætningen.
  Claus Munch Sandveihas quoted2 years ago
  Opmærksomhed i bytte for penge er et grundprincip i marketing, som fra sin fødsel har været uadskillelig fra opmærksomhedshøst. Opmærksomhed er indgangen til folks bevidsthed og en nødvendig betingelse for al succesfuld kommunikation fra undervisning og vidensformidling til overtalelse, forførelse og manipulation.
  Claus Munch Sandveihas quoted2 years ago
  Den informationsmæssige infrastruktur og mulighederne for at veksle opmærksomhed i form af klik til reklamedollars, som blandt andre Google og Facebook giver anledning til, har skabt et kraftigt økonomisk incitament til at producere og sprede fake news.

On the bookshelves

  Sten Sagen
  Fagbøger
  • 96
  • 21
  jonathan kirkedal
  Samfund
  • 25
  • 5
  Sif Holst
  Læs
  • 146
  • 2
  Sif Holst
  Journalistik
  • 44
  • 2
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)