sr
Dalaj-lama

Braća po duši

Notify me when the book’s added
To read this book, upload an EPUB or FB2 file to Bookmate. How do I upload a book?
Dvojica duhovnih vođa, dobitnici Nobelove nagrade za mir, dalaj-lama i Dezmond Tutu, upuštaju se u dubokoumnu raspravu u kojoj će razmeniti iskustva o tome kako pronaći sreću uprkos izazovima koje život nameće. Nikakva mračna sudbina ne određuje budućnost. Mi je određujemo. Svakog trenutka u stanju smo da obnavljamo svoj život i sam kvalitet ljudskog postojanja na planeti. To je moć kojom raspolažemo. Radost i sreća ne mogu se pronaći u stremljenju bilo kom dostignuću ili cilju. One se ne nalaze u bogatstvu ili slavi. Nalaze se jedino u ljudskom umu i srcu. Kako da prihvatimo stvarnost svog života, ništa ne poričući, ali da prevaziđemo bol i patnju koji su neizbežni? A čak i kada nam je život dobar, kako da živimo u radosti kada toliki drugi pate? Ova knjiga jeste pokušaj ne samo da se odgovori na ova pitanja nego i da se očuva ono što su ova dvojica izuzetnih vođa otkrili u svojim dugim životima. Svaki dan je nova mogućnost da se počne iznova. Svaki dan je vaš rođendan. Neka ova knjiga bude blagoslov za sva osećajna bića uključujući i vas.

This book is currently unavailable
338 printed pages
Copyright owner
Vulkan

Impressions

  b8190756471shared an impressionlast year
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  💞Loved Up

  Ocarana 🥰🤗✨

  Milisavshared an impressionlast year

  Predivno.
  Sve najbolje što se može naći na temu duhovnosti a u skladu sa realnim životom.

  b5880882006shared an impression4 months ago
  👍Worth reading

Quotes

  ikaChas quoted4 years ago
  Poziv na radost

  Za proslavu jednog od naših posebnih rođendana sastali smo se na nedelju dana u Daramsali da uživamo u svom prijateljstvu i stvorimo nešto za šta se nadamo da će biti rođendanski poklon za druge. Možda ne postoji ništa radosnije od rođenja, a ipak se toliki deo života provodi u tuzi, stresu i patnji. Nadamo se da će ova ­knjižica biti poziv na više radosti i više sreće.

  Nikakva mračna sudbina ne određuje budućnost. Mi je određujemo. Svakog dana i svakog trenutka u stanju smo da obnavljamo svoj život i sam kvalitet ljudskog postojanja na planeti. To je moć kojom raspolažemo. Radost i sreća ne mogu se pronaći u stremljenju bilo kom dostignuću ili cilju. One se ne nalaze u bogatstvu ili slavi. Nalaze se jedino u ljudskom umu i srcu, i nadamo se da ćete ih tamo i pronaći.

  Daglas Abrams, koji je ljubazno pristao da nam pomogne u ovo
  b9566870035has quoted8 months ago
  da budemo manje usmereni na sebe, da manje cenimo sebe, i da češće zaboravljamo sebe.
  b6424588748has quoted2 years ago
  Jedino što donosi sreću jesu ljubav i toplina srca. To zaista donosi unutrašnju snagu i samopouzdanje, smanjuje strah, razvija poverenje, a poverenje donosi prijateljstvo. Mi smo društvena bića i saradnja je neophodna za naš opstanak, ali saradnja je u potpunosti zasnovana na poverenju.

On the bookshelves

  Vulkan
  Vulkan
  • 94
  • 2K
  Bookmate
  Bestseleri
  • 172
  • 227
  Bookmate
  Nefikcijske knjige
  • 52
  • 110
  Bookmonster
  Psihologija
  • 63
  • 50
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)