Hans Kirk

Fiskerne

Hans Kirks mest berømte roman om en gruppe fiskerfamilier, der forlader deres by ved Vesterhavet og drager ind langs Limfjorden i håbet om her at kunne skabe sig en mindre udsat og økonomisk bedre tilværelse. De trænger sig på med deres religiøsitet, forjager den grundtvigianske præst, bygger missionshus og lader Indre Mission helt overtage deres nye hjemsted. Der opstår problemer, da fiskerkonen Marianes mand begynder at få religiøse anfægtelser. Mariane bliver orkanens øje, hun står stejlt imod og vil ikke “give Jesus sit hjerte”.
345 printed pages
Original publication
2016
Publisher
Gyldendal

Other versions

Impressions

  Mette Schmidtshared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile

  En af mine danske favoritter.

  Camilla Bro Meyershared an impression3 years ago

  Tung opstart.
  Vokser på én og efterlader fine billeder og refleksion.

  Søren Theilgaardshared an impression3 months ago
  👍Worth reading

Quotes

  Hanne Borch Bitschhas quoted2 months ago
  tykkes, de folk tænker rent for meget på, hvorlænge de kan leve, sagde Thomas Jensen. Det var meget bedre, de tænkte noget over, hvordan de lever.
  Hanne Borch Bitschhas quoted2 months ago
  Jeg er snart en olding, svarede Aaby stilfærdigt. Og måske er jeg snart slidt op og kan ikke mere. Men om Dem ved jeg, at De er en halvstuderet røver. Og det var bedre, om De aldrig havde lært at læse.
  Kock fo’r op, men kunne ikke sige noget for ophidselse. Var han ikke en mand med en velbegrundet livsanskuelse, ja med mange livsanskuelser, tilværelsen set fra alle sider.
  Jeg foreslår mig selv
  Hanne Borch Bitschhas quoted2 months ago
  er De da slet ikke noget værdifuldt i mennesket?
  Nej, æ ved for vist, at det gode, der er i os, skylder vi nåden. Og selv om der er noget godt i de uomvendte, hvad skal det så hjælpe? Det bliver borte i den syndige natur. Æ tror, Jesus selv har sagt sin mening, dengang han fortalte, at der var mere glæde i himlen over een synder, som omvendte sig, end over ti retfærdige, som ikke har omvendelse behov.

On the bookshelves

  Bookmate
  Danske klassikere
  • 11
  • 200
  Lise Faber
  Vil læse
  • 576
  • 45
  Kim René Elgaard Andersen
  Danske klassikere
  • 27
  • 37
  Bookmate
  Ugens udvalgte
  • 99
  • 18
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)