Hanne-Vibeke Holst

Som pesten

Næppe er den danske læge Karoline Branner ankommet til Genève for at starte på en frisk som koordinator i WHO’s afdeling for pandemibekæmpelse, før en ny og dødelig influenza bryder ud. Først i Danmark, siden kloden rundt.

Den idealistiske Karoline sættes på sit livs prøve. Ikke alene skal hun stoppe pandemiens gruopvækkende hærgen, hun skal også kæmpe mod stærke politiske og økonomiske kræfter. Oveni er hun trængt på hjemmefronten, hvor hun må slås for at holde sammen på en umulig kærlighed.

Forfatteren Hanne-Vibeke Holst er tilbage med en højdramatisk samtidsroman om det moderne menneske på kanten af katastrofen. Som pesten er en stor fortælling om et af de værst tænkelige scenarier. Hvordan reagerer vi, hvis vi trues af en ødelæggende virus, der kan udrydde millioner?

Træffer vi de rigtige valg?
1,020 printed pages
Original publication
2017
Publisher
Gyldendal

Other versions

Impressions

  Dortheshared an impression3 months ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🚀Unputdownable

  Hold da op for en læseoplevelse ! Den er på nogle måder voldsom at læse i disse corona tider, men jeg synes den er mere end bare en roman om en ny pest. Det er hele “cirkusset” omkring pesten der er rasende interessant. På nogle leder hudflettes “vi” ( befolkninger kloden rundt) og vores tid, økonomisk, politisk, etisk osv. selvom der er tale om fiktion.

  Tankevækkende, tak for det.

  Keldshared an impression3 months ago
  👍Worth reading
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Det mest rystende er hvordan forfatteren kan forudse og beskrive samtlige de dilemmaer som vi udsættes for tre år efter bogens udgivelse gennem corona-pandemien - SAMTLIGE dilemmaer. Det er helt profetisk.
  Samtidig er det en særdeles spændende os læsværdig roman. Kan varmt anbefales.

  Carsten Maibøllshared an impression4 months ago
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths

  ***** Meget spændende bog om en influenza pandemi; uhyggelig aktuel i dag. Lærerig, men for lang.

Quotes

  Signe Vorsterhas quoted2 years ago
  En pressefotograf fanger en midaldrende mand, der i det smukke solskin står på en motorvejsbro og sender en indædt spytklat ned over kolonnen af fremmede, der vandrer ad Sydmotorvejen fra Rødby til København. Sådan noget er ikke godt for Danmarks omdømme i udlandet.
  Jørgen Nielsenhas quotedlast month
  en Samsung med krakeleret frontglas, fra sig på voksdugen foran de to udsendte medarbejdere. – Der er både billeder og beskeder. Så vidt jeg
  Elisabeth Holbækhas quoted3 months ago
  En sms fra Michael er lige tikket ind: „Er på vej vestpå.

On the bookshelves

  Bookmate
  Hanne-Vibeke holst
  • 16
  • 114
  Bookmate
  Bogforum 2019
  • 69
  • 39
  T Evangelista
  Drama
  • 97
  • 13
  Sten Sagen
  Gode bøger
  • 167
  • 10
  Michael Møller
  2019
  • 149
  • 7
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)