Tove Ditlevsen

Ansigterne

Tove Ditlevsens mest uhyggelige roman ”Ansigterne” er historien om forfatteren Lise Mundus, der indlægges på den lukkede afdeling på et psykiatrisk hospital. Som altid hos Ditlevsen er ”Ansigterne” en roman om kærlighedens smerte, om længsel og utroskab og skrift. En roman, der sætter spørgsmålstegn ved, hvem der er syg, og hvem der er rask.

”Men hvad var virkeligt her i verden, og hvad var ikke virkeligt? Var det ikke en slags sygdom, at folk kunne gå rundt og holde fast på deres eget jeg? Hele dette kaos af stemmer, ansigter og erindringer, som de kun dråbevis turde lade slippe ud af sig og aldrig kunne være sikre på at få igen.”
123 printed pages
Original publication
2015
Publisher
Gyldendal

Other versions

Impressions

  Morten Ovesenshared an impressionlast year
  💀Spooky
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Helt uden sidestykke - en forfærdelig og fantastisk indsigtsfuld roman. Jeg har aldrig læst noget lignende.

  Yvonne Godrum Overgaardshared an impression6 months ago
  👍Worth reading

  Irene Kristina Lindegaardshared an impression8 months ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

Quotes

  Yvonne Godrum Overgaardhas quoted6 months ago
  Men hvad var virkeligt her i verden, og hvad var ikke virkeligt? Var det ikke en slags sygdom, at folk kunne gå rundt og holde fast på deres eget jeg?
  Yvonne Godrum Overgaardhas quoted6 months ago
  Men ved du hvad; der hører større heltemod til at tage sig af sin nabos ligtorn end af negrene i Kongo. Jeg tænker på Albert Schweitzer. Der må have været mange lidende mennesker i gaderne i Strassbourg, men det ville ikke have indbragt ham verdensberømmelse at hjælpe dem.
  Yvonne Godrum Overgaardhas quoted6 months ago
  Der findes ingen vej til kærligheden. Kærligheden lægger sig på tværs af vejen, og når den forsvinder, er vejen ødelagt.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)