sr

Jelena Bačić Alimpić

Jelena Bačić Alimpić je rođena 1969. godine u Novom Sadu. Školovala se u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik.

Radila je kao novinar i autor dokumentarnih televizijskih emisija za JRT mrežu i TV Novi Sad u periodu od 1987. do 1993. godine. Devet godina je bila novinar i urednik u sistemu „Color Press Group“. Od 2002. godine do kraja 2013. radila je kao novinar, urednik i voditelj na Televiziji Pink. Dobitnica je mnogih nagrada za televizijsko stvaralaštvo i novinarstvo u zemlji i regionu.

Autorka je romana bestselera Ringišpil (2010), koji je preveden na makedonski i turski jezik, nagrađen „Zlatnim Hit liberom“ i dve godine zaredom proglašavan najčitanijom knjigom domaćeg autora. Ringišpil je objavljen i u luksuznom izdanju, u prestižnoj ediciji „Dragulji Lagune“, kao jedan od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće „Laguna“. Njen drugi roman Pismo gospođe Vilme (2012) i treći Poslednje proleće u Parizu (2014) takođe su postali bestseleri, prevedeni su na makedonski jezik, nagrađeni „Zlatnim Hit liberom“ i proglašeni za najčitanije knjige domaćeg autora u 2012. i 2014. godini. U oktobru mesecu 2015. godine objavljen je njen četvrti roman Noć kada su došli svatovi, prva knjiga iz trilogije Kazna za greh, koja je postavila nove rekorde u prodaji i čitanosti. Prevedena je na makedonski jezik. Druga knjiga iz trilogije Kazna za greh, i autorkin peti roman – Knjiga uspomena, objavljena je februaru 2016. godine; takođe je prevedena na makedonski jezik.

Živi u Novom Sadu kao slobodna umetnica, udata je i ima dvoje dece, Marka i Dunju.

Quotes

JELENA MILENKOVIChas quoted10 months ago
Volela sam tu staricu nežnog srca i naizgled prekog karaktera, zbog njene mudrosti i pravičnosti, više no zbog retke nežnosti koju bi mi upućivala. I bolje je bilo tako. Da me je nona previše u detinjstvu mazila, onako kako ni majka nije, ne znam da li bih imala dovoljno hrabrosti da se otisnem u nepoznato bez žaljenja, s verom da ću uspeti da se uzdignem iznad prosečnih i svojom pameću i istrajnošću postignem ono što mi je bio cilj ili genski zapis, tumačite kako vam je volja – da budem najbolja.
Sanja Jelenićhas quoted10 months ago
Neka te srce nosi tamo gde želiš da budeš i bićeš najbolja.
Andjela Lukovichas quotedlast year
U pravu si… Ali moraš da znaš, Mihajlo… ja nijednom drugom ne mogu i neću pripasti… Moje srce pripada tebi. I ako se ne budeš mnome oženio, opet drugome pripasti neću. Jer, ti si moj svet.

– Emilija…

– Ćuti. Ne govori više, Mihajlo. Previše smo već rekli i previše učinili. Bolje je da se vratimo dok ne bude prekasno.

Impressions

Ladydyshared an impression3 months ago
💡Learnt A Lot
👍Worth reading

Uhhhhh samo to cu reci..

 • Jelena Bačić Alimpić
  Poslednje proleće u Parizu
  • 1.4K
  • 123
  • 99
  • 47
  sr
  Books
 • Srdjan Petrovicshared an impression9 months ago
  💞Loved Up
  👍Worth reading

  Sjajna knjiga.

  Jelena Stoiljkovićshared an impressionlast year
  👍Worth reading

  Savršena...

 • unavailable
  Jelena Bačić Alimpić
  Ringišpil
  • 1.8K
  • 437
  • 142
  • 60
  sr
 • fb2epub
  Drag & drop your files (not more than 5 at once)