Dž. K. Rouling

Bookmate
5Books134Followers
Jedna od najpoznatijih i najpopularnijih savremenih pisaca je svakako Dž. K. Rouling, autorka planetarnog popularnog serijala za decu "Hari Poter". Međutim, ona se krije i iza pseudonima Robert Galbrajt, kao autor serijala za odrasle o detektivu Komoranu Strajku. Povodom Internacinalnog dana Harija Potera, rešili smo da u jednoj polici objedinimo sve njene knjige, kako one koje je potpisala pod svojim imenom, tako i one iza kojih se krije pod pseudonimom. Uživajte!
  Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling4 years ago
  Prvi roman za odrasle autorke Džoane Rouling — Zov kukavice je sjajan krimi roman ove poznate autorke koja se potpisuje pod pseudonimom Robert Galbrajt.
  Knjiga je već našla svoje mesto među tri najprodavanije knjige na svetu. Kada problematična manekenka padne sa terase svog balkona prekrivenog snegom u Mejferu, pretpostavlja se da je izvršila samoubistvo.
  Međutim, njen brat sumnja u to i odlazi kod privatnog detektiva Kormorana Strajka da istraži slučaj. Strajk je ratni veteran invalid, psihički je rastrojen i život mu je u rasulu. Ovaj slučaj mu pruža finansijsku dobit, ali uz nju dolaze i problemi. Što dublje uranja u komplikovan život mlade manekenke, to su okolnosti sve mračnije i izložen je sve većoj opasnosti.
  Ovaj elegantni kriminalistički roman, koji se čita u jednom dahu verno prenosi atmosferu Londona — mirne ulice Mejfera, pabove Ist Enda, vrevu Sohoa. Zov kukavice je pravi britanski kriminalistički roman pisan u tradiciji PD Džejmsa i Rut Rendel i predstavlja početak jedinstvene, moderne serije detektivskih romana.
 • Robert Galbrajt
  Zov kukavice
  • 1.7K
  • 128
  • 118
  • 96
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling4 years ago
  Romanopisac Oven Kvajn je nestao, a njegova žena Leonora za pomoć se obratila privatnom detektivu Kormoranu Strajku. Kvajn je i ranije imao običaj da odluta na nekoliko dana, kako bi se osamio i posvetio radu, ali i izazvao zanimanje javnosti. Strajkov zadatak naoko je lak; treba samo da nađe Kvajna i vrati ga kući.
  Ipak, tokom istrage se ispostavlja da je Kvajnov nestanak ovoga puta mnogo više od pukog hira. Rukopis njegove najnovije knjige Bombiks Mori uznemirio je duhove, a ceo London bruji o škakljivim aluzijama u Kvajnovom delu. Na nesreću, Kvajn se tim romanom zamerio i nekim veoma osvetoljubivim ljudima…

  Svilena buba je drugi roman Roberta Galbrajta iz serijala o detektivu Kormoranu Strajku, mušičavom i genijalnom privatnom istražitelju, koji je zahvaljujući svojim nekonvencionalnim metodama već posle prve knjige Zov kukavice stekao milione obožavalaca širom sveta.
  Kako je saopštila najveća britanska medijska kuća BBC, serijal o Kormoranu Strajku biće ekranizovan kroz TV seriju na ovoj mreži!
  Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling4 years ago
  Treći deo serijala kriminalističkih romana sa detektivom Cormoranom Strikeom. Robert Galbrajt je inače pseudonim Dž. K. Rouling, spisateljice poznate po romanima o Hari Poteru.
  Detektivka Robin Ellacot u tajanstvenom paketu koji je poslat njoj nalazi isečenu žensku nogu što je u potpunosti šokira.
  Njen šef Cormoran Strike nije toliko iznenađen tim postupkom, ali je jednako kao i Robin uznemiren.
  Cormoran sumnja na četvoricu ljudi za koje zna da bi mogli da učine takvo gnusno delo. Dok se policija usredsredila na pronalazak čoveka za kojeg je Cormoran ubeđen da je nevin, on i Robin kreću u potragu za ostalom trojicom muškaraca.
  Međutim, ubistva nastavljaju da se dešavaju, a njima vreme ističe. Da li će uspeti da uhvate pravog ubicu?
  Romani o Cormoranu Strikeu biće adaptirani za televizijsku seriju za BBC One.
 • Robert Galbrajt
  Uspon zla
  • 1.2K
  • 77
  • 78
  • 59
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling4 years ago
  Četvrti deo iz serijala o Kormoranu Strajku.
  Jednoga dana u kancelariju Kormorana Strajka upada Bili, psihički oboleo mladić koji traži pomoć u istraživanju jednog zločina za koji misli da je poslužio Strajku kao svedok dok je bio dete. Iako Strajk zna da je Bili psihički nestabilan i da se ne seća mnogih konkretnih pojedinosti vezanih za slučaj, Strajk oseća da postoji nešto u Bilijevoj priči što izgleda istinito. Međutim, pre nego što je Strajk uspeo da mu postavi pitanja, Bili se uspaničio i pobegao. Zato Kormoran Strajk i Robin Elakot, sada ravnopravni partner njegove agencije, rešavaju da odmrse tajanstveno klupko zločina. Pošto je Strajk postao poznat, on više ne može da radi u tajnosti kao nekada. Na sve to se još dodaje i njegov zamršen privatni odnos sa Robin, koja mu u poslu pruža neprocenjivu pomoć…
  Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling4 years ago
  Roman "Upražnjeno mesto" prati događaje posle naprasne smrti jednog stanovnika idilične engleske varošice Pegford, a crnohumorna i provokativna priča puna je iznenađenja koja čitaoca ne ostavljaju ravnodušnim. Rouling je ranije najavila da će ta njena knjiga (u originalnom nazivu "The Casual Vacancy") biti sasvim drugačija od serijala o Hariju Poteru, koji je u Srbiji takođe objavio Evrođunti. U serijalu o Hariju Poteru Rouling je napisala sedam knjiga objavljenih između 1997. i 2007, prodatih u više od 450 miliona primeraka u više od 200 zemalja sveta i prevedenih na 74 jezika.
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)