bookmate game

Fredrik Bakman

Bookmate
6Books186Followers
Fredrik Bakman (rođen 1981.) započeo je karijeru kao jedan od najpoznatijih švedskih blogera i kolumnista.
Debitovao je u književnosti 2012. godine, kada je objavio međunarodni fenomen "Čovek po imenu Uve".
Neobično smešni, dirljivi i mudri, Bakmanovi romani su odiseje običnih ljudi i zadivljujuće priče o svakodnevnoj hrabrosti. Fredrik Bakman je dosad napisao pet romana – svi su dobili pohvale kritike i postali međunarodni bestseleri – i jedno delo iz oblasti publicistike. Romani su mu prodati u dvanaest miliona primeraka širom sveta.
  Bookmateadded a book to the bookshelfFredrik Bakman4 years ago
  Bestseler koji je osvojio čitaoce širom sveta i kojim je Bakman debitovao na književnoj sceni!
  Uve je džangrizalo. Stalno pronalazi mane kod drugih i upire prstom na njih. Svakoga dana ide u proveru po svom naselju. Iako više nije predsednik kućnog saveta, on premešta bicikle i proverava da li je đubre dobro razvrstano. Komšije ga vide kao ogorčenog i ljutog čoveka.
  Međutim, niko ne zna šta se krije iza njegovog mrzovoljnog lica i preterane pedanterije. Kada se nove komšije usele u susednu kuću i slučajno unište njegovo poštansko sanduče, kreće topla priča o prijateljstvu i vožnji auta sa prikolicom. Ova priča će promeniti jednog čoveka, ali i udruženje stanara.
  Bookmateadded a book to the bookshelfFredrik Bakman4 years ago
  Elsa ima sedam godina, a njena baka sedamdeset i sedam. Baka je pomalo luckasta, između ostalog, ima običaj da sa balkona gađa pejntbol kuglicama nepoznate ljude. Ona je takođe Elsina najbolja drugarica.
  U njenim pričama Elsa nalazi svoje mesto. Jer u bakinim pričama i njihovim svetovima niko nije normalan, i ne mora to da bude. Međutim, baka ubrzo umire, ali ostavlja Elsi hrpu pisama koja će je odvesti u prvu avanturu. U njima se baka izvinjava ljudima kojima se zamerila, pa Elsa kreće u potragu za njima. Pisma joj otkrivaju tajnu o bajkama i kraljevstvima iz priča i baki kojoj nijedna druga nije nalik.
  Bookmateadded a book to the bookshelfFredrik Bakman4 years ago
  Šezdesettrogodišnja glavna junakinja samo što se razvela od muža sa kojim je provela četrdeset dugih godina u braku. Pošto je celog svog života bila domaćica, nema ni dana radnog iskustva. Ali zato nema ni ponuda za posao. Jedina ponuda za posao dolazi iz obližnje varošice Borg — i to je ni manje ni više mesto trenera omladinskog tima u fudbalu. Nju to uopšte ne zanima, ali tim baš briga za to; oni su jednostavno očajni. Sve se dodatno iskomplikuje kada ona slomi ruku u solarijumu, i kada je mesni policajac pozove na dejt.
  Bookmateadded a book to the bookshelfFredrik Bakman4 years ago
  Roman opisuje jedan razgovor između dede i unuka. Deda pokušava da unuku ispriča svoju životnu priču i shvata da se svet oko njega neprestano menja. Stoga zauvek želi da ostane na klupici sa unukom. Međutim, dedi uspomene sve teže i teže dolaze i deda i unuk će morati da nauče kako da se rastanu.
  Bookmateadded a book to the bookshelfFredrik Bakman4 years ago
  Radnja romana odvija se pred Božićne praznike i prati jednu devojčicu koja se bori da preživi i uspešnog poslovnog čoveka koji je zbog posla izgubio porodicu…
  Bookmateadded a book to the bookshelfFredrik Bakman4 years ago
  Od autora svetskog bestselera Čovek po imenu Uve
  Najluđi roman Fredrika Bakmana! Nerazumno nepristojna komedija.
  Tokom razgledanja stana koji se nudi na prodaju jedan propali pljačkaš banke zaključaće se s iritantno entuzijastičnim agentom za prodaju nekretnina, dvojicom ogorčenih zavisnika od Ikee, trudnicom, samoubilački nastrojenim multimilionerom i prokletim zecom. Kada policija konačno bude upala u stan, zateći će ga… praznog.
 • Fredrik Bakman
  Uznemireni ljudi
  • 2.6K
  • 1.9K
  • 245
  • 96
  sr
  Books
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)