sr
Rivka Galchen

Slučaj ljutite ćerkice

Notify me when the book’s added
To read this book, upload an EPUB or FB2 file to Bookmate. How do I upload a book?
Za moju petogodišnju ćerkicu svi su govorili da je zlatno dete. Ne ja, već mnogi neznani i znani — ljudi na čije se mišljenje mogu osloniti. Ali otkako je pošla u predškolsko, od zlatnog deteta najednom nema ni traga ni glasa. Uveče plače i preklinje da je ne vodim u školicu. Ujutru — isto. Tužna je, ali i besna. Šutne me kad joj ne dam bananu. Udari me pesnicom u stomak zato što ne mogu da pronađem njenu crvenu lopticu — skočicu. Stalno ponavlja kako će da ode od nas i nađe sebi novu porodicu. Zašto se moje umiljato pretvorilo u goropadnicu? U okviru serije Single, Bookmate Originals pred vas svake nedelje donosi novi, prevedeni članak iz najcenjenijih svetskih medija. Ozbiljne teme u dovoljno velikom formatu da ih možete čitati kao omanje knjige, ali brzog ritma, sažete i u svakom smislu relevantne.
This book is currently unavailable
22 printed pages

Impressions

  Jovana Vshared an impression8 months ago
  👍Worth reading
  💀Spooky

  SophisticatedCatshared an impressionlast year
  👍Worth reading

  Milkicashared an impressionlast year
  👍Worth reading

Quotes

  Jovana Vhas quoted8 months ago
  Sarina baka, koja ima četvoro dece i dvanaestoro unučadi, rekla mi je jednom da je podizanje dece poput promene uloga u pozorištu. Kad su vrlo mala, ti si režiser drame o njihovom životu. Kasnije dobiješ mesto u prvom redu, da odatle posmatraš šta im se u životu dešava. Potom, možda pređeš negde u četvrti red. Oni postaju stariji, a mi, roditelji, odlazimo da ih gledamo s mesta u mezaninu. Ali stalno se pomeramo sve dalje od pozornice. Naposletku se nađemo veoma daleko, na mestu koje su, kad su bili mali, nazivali rajem.
  SophisticatedCathas quotedlast year
  Čuveni britanski pedijatar i psihoanalitičar D. V. Vinikot, najpoznatiji po svom konceptu „dovoljno dobre majke“, tvrdio je kako deca žive u dva sveta: u bogatom svetu mašte i onom prozaičnijem; majčin zadatak je da dozvoli da svakodnevni svet u malim dozama prodire u svet mašte.
  Aleksandra. Jocićhas quotedlast year
  Možda su njeni izlivi besa eksperimenti kojima želi da se uveri da može raditi i protiv moje volje – da može biti samostalna – a da ću ja ipak i dalje biti tu. Da ću i dalje misliti kako je ona, naravno, najbolja devojčica na svetu.

On the bookshelves

  Bookmate
  Bookmate Singles
  • 18
  • 189
  JELENA BOSKOVIC
  Polica
  • 62
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)