sr
Džejn Ostin

Gordost i predrasuda

Notify me when the book’s added
To read this book, upload an EPUB or FB2 file to Bookmate. How do I upload a book?
Gordost i predrasuda, nezaboravni klasik Džejn Ostin, donosi priču o slobodoumnoj devojci Elizabet Benet koja, kao i njene četiri sestre, mora da se uda za bogatog muža. Suočavajući se sa arogantim, imućnim gospodinom Darsijem, Elizabet se upušta u pronicljiva razmišljanja o životu, porodici i tradiciji, u jednom od najlepših ljubavnih romana svih vremena. Duhovita i inteligentno napisana knjiga, Gordost i predrasuda vodi čitaoca kroz raskošne salone devetnaestovekovne Engleske i čini, prema mišljenju mnogih teoretičara književnosti, neodoljivo i besprekorno štivo.

This book is currently unavailable
396 printed pages

Impressions

  LadyBookwormshared an impressionlast year
  👍Worth reading
  🌴Beach Bag Book
  🐼Fluffy

  Model po kojem se pišu savremeni ljubavni romani. Današnjem čitaocu može biti pomalo "limunadičast", ali je u svoje vreme bio čist feminizam. Radnja se razvija sporije, ali jednom kada uđete u ritam - uživaćete i ponekad se slatko nasmejati.

  b0249212167shared an impression5 months ago
  👍Worth reading

  Super! Ono kad se toliko uzivis u knjigu da ti krenu suze od srece kad Darsi zaprosi Elizabetu iako je sve vreme ociglrdno da ce se to desiti 😁 Zanimljiv nacin komunikacije medju likovima uz pod br 1 puno medjusobno uvazavanje i manire bez obzira na situaciju, karakteristicno za 18 vek. Na duhovit nacin prikazan polozaj zene u to vreme. Egzistencija zene potpuno zavisi od njene udaje i budalasto ponasanje gospodje Benet i opsednutost time da sto pre uda svojih 5 kceri je potpuno razumljiva

  b8190756471shared an impression10 months ago
  💞Loved Up

  Remek delo za sva vremena🤗🥰🤩💫

Quotes

  andjelalaushas quotedlast year
  Dužnost onih koji nikada ne menjaju svoje mišljenje jeste da se postaraju da sude tačno odmah u početku.
  Ana Stojanovskihas quoted3 years ago
  Mislite da prošlost samo ukoliko vam sećanje na nju pruža zadovoljstvo.
  b4685790895has quoted23 days ago
  Sujeta i gordost su različite stvari, mada se te reči često upotrebljavaju kao sinonimi. Čovek može biti gord, a ne biti sujetan. Gordost se više odnosi na naše mišljenje o nama, sujeta na ono što bismo hteli da drugi misle o nama.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)