bookmate game
Endi Vir

Artemida

Od autora Marsovca. Džasmin Bašara je kriminalac. Dobro, u neku ruku — jer život u Artemidi, prvom i jedinom gradu na Mesecu nije nimalo lak ako nisi imućni turista ili ekscentrični milioner. Zato se malo povremenog krijumčarenja jedva može nazvati ozbiljnim prestupom. Posebno kad si do guše u dugovima, a redovan posao portera ti ne pokriva ni stanarinu.
320 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Mirko Novakovicshared an impression5 years ago
  🐼Fluffy

  Najviše vrede dobro opisani tehnički detalji, ali likovi plitko prikazani, dijalozi nerealni i detinjasto naivni. S druge strane Ima stalne akcije i to je dobro

 • Aleksandarshared an impression13 days ago
  👍Worth reading

  Ali Marsovac je neprevaziđen

 • b6274555375shared an impression4 years ago

  Odlična knjiga dinamična i puna simpatičnog humora. Sviđa mi se.

Quotes

 • Aleksandarhas quoted13 days ago
  Oprostila sam ti samo zato što sam mislila da ću umreti –
 • Aleksandarhas quoted16 days ago
  Ovako kako sad stoje stvari, s mojom porterskom platom i dodatnom zaradom od švercovanja, trebalo bi mi otprilike zauvek.
 • Nejla P.has quotedlast year
  Oldrin je sušta suprotnost Konradu. Konrad je pun automatskih perionica, duvača stakla, metalskih radnika, zavarivačkih radionica, servisa... spisak je poduži. Ali Oldrin je pravo odmaralište. Ima hotele, kazina, kupleraje, pozorišta pa čak i pravi-pravcati park s pravom travom. Imućni turisti iz svih krajeva Zemlje dolaze ovamo na dvonedeljni odmor.

  Prošla sam kroz Arkadu. To nije bio najbrži put do mog odredišta, ali mi se sviđao pogled koji pruža.

  Njujork ima Petu aveniju, London Bond strit, a Artemida ima Arkadu. U ovdašnjim buticima čak i ne stavljaju cene. Ako morate da pitate za cenu, to znači da nemate dovoljno para. Hotel Ric-Karlton Artemida zauzima čitav blok, ima pet spratova ispod tla i pet iznad. Noćenje tamo košta dvanaest hiljada mapaga – više nego što zaradim za mesec dana kao porter (mada imam i druge izvore prihoda).

  Iako je odmor na Mesecu papreno skup, potražnja redovno nadmašuje ponudu. Zemljani srednje klase mogu to da priušte sebi jednom u životu, što se vidi i po njihovim izborima. Odsedaju u lošijim hotelima u lošijim balonima kao što je Konrad. Ali imućni ljudi dolaze jednom godišnje i odsedaju u lepim hotelima. A koliko tek para daju na šoping!

  Oldrin je mesto gde se sliva novac u Artemidu, više nego bilo gde drugde.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)