Dušan Radović

Ženski Razgovori

  Marijahas quoted2 years ago
  Muž ne treba da bude lep, toliko. I ne dolazi u obzir takav glas! To mužu ne treba. Muž treba da je skroman, a ne toliko upadljiv. Ja se izvinjavam, možda to nema veze sa ovim, ali mislim da ipak ima veze. Tu sve počinje. Ako izabereš pravog čoveka za muža, normalnog, skromnog, kakav treba da bude muž - posle ne moraš da mu zaviruješ u džepove i da ga špijuniraš. Samo ako umeš sebi da izabereš pravog druga.
  Aleksandra Barnichas quotedlast year
  Najveća mu je mana - majka!
  Sve bih mu oprostila, samo da nema majku!

  Majka - to je najveća mana svakog oženjenog muškarca!

  Ne može, to je isključeno da jedan čovek može da ima i majku i ženu! Isključeno! Ili - ili...! Ili ćeš da budeš mamin sin ili muž! To dvoje ne može nikad da ide zajedno! Čini mi se, lakše bih ga delila sa nekom drugom ženom nego sa majkom!

  Ne mogu!

  Tačno je, sve nas je majka rodila, to nije mala zasluga. Ali, dođe vreme da i mi rađamo svoju decu. Nije moja majka poslednja majka. I ja sam majka, pa će, danas-sutra, i moja ćerka da bude majka... To je normalno. To zahteva sam život. Verujte, radije bih ga poslala u kafanu nego kod majke. Pre se otrezni pijan čovek, nego onaj koga majka uči i truje! To je poznato, iz nauke. Majka je kao zver i ona ne da svoje mladunče. To je jasno, ali kad se mladunče oženi, kad postane muž i otac... izvinite, to je sad novi život, to je novi krug života. Ne može sad ceo život da stane, sve da se ukoči zbog moje ili tvoje majke!

  Ceo svet je imao majku... svaka joj čast! Pa niko nije stao, svi su gurali napred. Pa i ta naša majka, i ona je imala svoju majku, pa ni ona nije ostala da čuči i plače nego se udala, osnovala novu porodicu.

  Prema tome, ako gledamo konkretno i praktično, za oženjenog muškarca nema veće mane nego što je majka! Svaka druga mana je i manja i lakše se podnosi
  b6882281692has quotedlast year
  Radović je bio ozaren ovom idejom koja je i ličila na njega i koju niko ne bi ostvario bolje od njega. Njegovo delo je i mala škola mišljenja i pisanja.

  Čeznuo je za širokom publikom, a pisao za književne znalce, primao porudžbine, a užasavao se izveštačenosti, pisao za estradu, a grozio se banalnosti i prostaštva, odupirao se šablonima i rvao s navikama, a težio lakoći i produktivnosti, bio izumitelj, a umnožavanje svojih izuma prepuštao drugima. Sanjao o velikim, a ostvarivao se u malim formama. Bio klasik i zakonodavac, a uživao slavu književnog ekscentrika
  katarina petrovichas quoted2 years ago
  Žene bi mogle da budu srećne, samo kad bi htele. Ali one neće! Žene samo traže što veću nesreću! Nađe čoveka, pa ostavi čoveka i juri mangupa!
  Dragana Miklja Dorichas quoted8 months ago
  Kod udaje isključite srce a uključite mozak Prvo pravilo - ljubav je ljubav, a brak je brak! To su dve stvari i to ne ide zajedno... Isključeno! Žena ne sme da se uda za čoveka koga voli! Ne sme! Od toga najviše mora da se pazi, verujte mi! Jer žena koja voli, ona je spremna na najveće ustupke i žrtve. Iz ljubavi se uopšte prave najveće gluposti!
  A brak nije šala i brak, po pravilu, dugo traje... ceo život...
  Skarlethas quotedlast year
  Pogledajte, svako od nas nosi neku zakrpu... Svakome se primeti gde je šav - nekome na licu, nekome u očima, nekome u glasu! Svi smo mi krpljeni i sastavljani - iz mnogo delova. Mi više volimo život, nego život nas. U tome je stvar! E, a ako ga volimo, onda nije red da ogovaramo i da mu nalazimo mane. Je l’ tako?
  Skarlethas quotedlast year
  I mislim da je prava šteta što su neki muškarci - muškarci, a neke žene - žene. U mnogim slučajevima bi bilo bolje da je obrnuto. Ima mnogo žena koje bi bile bolji muškarci od postojećih.
  b6882281692has quotedlast year
  Jaoj, mi smo svi izašli iz velike sirotinje... To je to... Malo smo imali, a mnogo želeli... Nas još uvek privlači ono što nije naše, što je tuđe, što nije sirotinjsko nego gospodarsko
  b6882281692has quotedlast year
  U tom slučaju ja se našim muževima izvinjavam. Mi smo krive... krive smo jer nismo znale u čemu je stvar. A stvar je u tome što su muškarci, u suštini, slabići i kukavice, i što su fini samo kad se od nekoga boje, ili kad od nekog zavise.

  A tamo gde su sigurni, gde ih vole, gde ih niko ne ponižava - e, samo tu oni smeju da besne i da se iživljavaju!
  b6882281692has quotedlast year
  Ja mislim da je naše društvo, a posebno žene, da je ovo naše društvo još uvek opterećeno raznim predrasudama o ljubavi i o braku.

  Ono što nedostaje svima, i muškarcima i ženama - to je poverenje!
  Kristinahas quoted2 years ago
  Kuća živi od promaje. Samo promaja doprinosi da se stalno menja vazduh, da se uvek oseća neka svežina. A
  Duška B.has quotedlast month
  Malo je života bez šavova i zakrpa... Ne može! Čovek je proklet! On bi hteo i dugo da živi i da mu bude lepo. E, a to je malo teže. Ne može! Može dugo, al’ iz parčića.
  Kristina Nesovichas quoted2 years ago
  Gospode bože, ili sam ja prosta ili su oni ludi! Nema, bre, kuće dok neko ne tresne rukom o sto, dok neko ne zapeva il’ ne zaplače!
  Kuća živi od promaje. Samo promaja doprinosi da se stalno menja vazduh, da se uvek oseća neka svežina. A ko je glavni za promaje? Čovek, muž, muško
  Marko Uskokovićhas quoted2 years ago
  Sad mi je tek jasno: on bi mene spalio i živu, samo da je mogao
  b4795927594has quoted2 years ago
  Jer ne može tako da se živi: neću da volim nikog - jer ne želim da patim! Neću da letim avionom - jer mogu da padnem i da poginem! E, hoću da letim, pa makar i pala! Hoću...!

  To je važno! Žena mora da hoće i u tome je ceo problem! Jer, žena koja neće - šta je to? Da li je to žena i da li je to uopšte život? Imaš da se boriš i da otimaš, pa koliko umeš! Što se više boriš - više ćeš da otmeš od života, to je prosta računica!
  Aleksandra Jankovićhas quoted2 years ago
  Bože moj, život je život, malo slatko, malo gorko... pomešano. U tome je ceo štos života. A ne - ili onako kako smo mi zamislile ili nikako!
  Aleksandra Jankovićhas quoted2 years ago
  Muž ne treba da bude lep, toliko. I ne dolazi u obzir takav glas! To mužu ne treba. Muž treba da je skroman, a ne toliko upadljiv. Ja se izvinjavam, možda to nema veze sa ovim, ali mislim da ipak ima veze. Tu sve počinje. Ako izabereš pravog čoveka za muža, normalnog, skromnog, kakav treba da bude muž - posle ne moraš da mu zaviruješ u džepove i da ga špijuniraš. Samo ako umeš sebi da izabereš pravog druga
  Milena Nikolichas quoted2 years ago
  Da im se slučajno ne desi da se ubiju zbog nekog - one izbegavaju svaku gužvu sa muškarcima. Pa dobro, koliko ja znam, nisu ni ti muškarci neka strašila i kriminalci. Nije pravilno da se sad razvija neka propaganda, kao neki strah od muškaraca, a zatim i od ljubavi! S tim stvarno ne bih nikad mogla da se složim!

  Jer ne može tako da se živi: neću da volim nikog - jer ne želim da patim! Neću da letim avionom - jer mogu da padnem i da poginem! E, hoću da letim, pa makar i pala! Hoću...!

  To je važno! Žena mora da hoće i u tome je ceo problem! Jer, žena koja neće - šta je to? Da li je to žena i da li je to uopšte život? Imaš da se boriš i da otimaš, pa koliko umeš! Što se više boriš - više ćeš da otmeš od života, to je prosta računica!
  Jovana Ostojićhas quoted3 years ago
  U životu je tako: ili mi volimo nekog - ili neko voli nas... Sve same nesrećne ljubavi!

  Onaj koga mi volimo - taj već voli neku drugu! A ta druga, ona ne voli njega, već nekog trećeg, koji nju ne voli!
  Marija Vuksanovichas quoted18 days ago
  Žena mora voleti! To je ženi važno! A koga će voleti, to je ženi tek na drugom mestu! Ako pogledamo - svaka žena nekog voli. A zašto voli - to ni ona sama ne zna. Voli, jer ima to svoje žensko srce... i u tome je, može se reći, nedostižna! Ženska ljubav, to je pojam na celom svetu... ili kao majke, ili kao sestre, ili, isto tako, i kao žene...
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)