da
Books
Charlotte Dalsgaard

Kollegial sparring i praksis

De allerfleste medarbejdere har brug for at tale med deres kolleger om, hvad der er svært, og hvad der kan gøres bedre. Men kun få ved, hvordan de skal gribe samtalerne an. I denne praktiske værktøjskasse præsenterer Charlotte Dalsgaard de vigtigste teknikker i sparring. Lige til at slå op i, når du sparrer, eller når du forbereder dig.

Charlotte Dalsgaard er direktør og udviklings- og ledelseskonsulent i Harbohus. Hun har mere end 30 års erfaring fra konsulentbranchen og er forfatter til adskillige bøger om kollegial sparring, anerkendende ledelse og værdsættende samtale.
55 printed pages
Original publication
2015
Publisher
Gyldendal

Impressions

  👍
  👎
  💧
  🐼
  💤
  💩
  💀
  🙈
  🔮
  💡
  🎯
  💞
  🌴
  🚀
  😄

  How did you like the book?

  Sign in or Register

Quotes

  Ali-Callesenhas quoted2 years ago
  Undgå enighed (også med dig selv).
  Ali-Callesenhas quoted2 years ago
  Fortæl om det, du ser, hører og tænker, frem for det, du synes, mener og tror.
  Ali-Callesenhas quoted2 years ago
  Sådan gør I
  Vælg en fokusperson og en sparringspartner. De resterende er reflektører. Sæt jer rigtigt: sparringspartner og fokusperson over for hinanden og reflektørerne bag ved fokuspersonen, så hun ikke skal forholde sig aktivt til dem.
  Sparringspartneren bruger de værdsættende spørgsmål til at udfolde fokuspersonens problemstilling (som ved to og to-sparring).
  Hold timeout og invitér reflektørerne til at komme med perspektiver i en eller flere timeouter. Husk: Når fokuspersonen og sparringspartneren sparrer, er reflektørerne stille – og omvendt er fokuspersonen og sparringspartneren stille, når reflektørerne er på. Det er en god idé, at fokuspersonen fortsat sidder lyttende med ryggen til reflektørerne, når de reflekterer over deres iagttagelser. Det er sparringspartneren, der er ansvarlig for at styre, hvem der er på og hvornår.
  Bed fokuspersonen samle op på det, han har hørt fra teamet, fx ved at spørge: „Hvilke af de perspektiver, tanker og idéer reflektørerne kom med, har især sagt dig noget?“
  Fortsæt til spørgsmål 5 og undersøg, hvordan fokuspersonen vil gå videre med sagen. Spørg ind til konkrete handlinger.
  Sørg for at slutte godt af og få fokuspersonen til at fortælle, hvordan det har været, og hvad han tager med sig.

On the bookshelves

  Susan
  Fagbøger
  • 68
  • 6
  Christa
  Læsning
  • 70
  Stine Buur
  Stines bøger
  • 37
  morten05934
  Udvikling job
  • 15
  Susanne Larsen
  Ledelse
  • 10
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)