En Bronte

Stanarka napuštenog zamka

Da li je tajanstvena žena koja se uselila u oronuli zamak sa sinčićem i starom služavkom zaista mlada udovica kao što se predstavlja? Iz mirne uljudnosti Helen Grejam zrači neka hladnoća, a njena prošlost obavijena je velom misterije. Radoznali susedi na sve načine pokušavaju da otkriju ko je ona i odakle je, ali ne uspevaju da u tome jer lepa usamljenica dane provodi tako što slika i brine se o malom Arturu. Prisustvo žene koja se odnosi prema njemu sa neobičnom ravnodušnošću privlači pažnju i Gilbertu Makramu, mlađanom zemljoposedniku. Iako Helen deluje kao da je nepoverljiva i prezriva prema čitavom muškom rodu, on uspeva da pridobije njenu naklonost i razvije duboko prijateljstvo sa njom.

497 printed pages
Copyright owner
Vulkan

Impressions

  Marinashared an impressionlast year

  Izuzetna knjiga...

  Jovana Ostojićshared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  💞Loved Up
  🌴Beach Bag Book
  🚀Unputdownable
  🐼Fluffy

  Svako od nas u sebi nosi svoju identičnu životnu priču u koju je okolina slabo upoznata, ali im to ne smeta da smišljaju priče i kite ih maštom. Divan, iskren i realan roman. Ponosna sam a glavnu junakinju koja je hrabro i mudro donosila odluke. Knjiga vredna čitanja.

  Marija Mladenovićshared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile
  💞Loved Up

  Moj prvi, ali ne i poslednji klasik. Korice su predivne😍

Quotes

  knjigomankaaahas quoted8 months ago
  Jer, draga moja, lepota je svojstvo koje je, pored novca, obično najpri­vlačnije za najgoru vrstu ljudi; i prema tome, verovatno je da će navući mnoge nevolje onome ko je poseduje.“
  knjigomankaaahas quotedlast year
  Ne sviđa mi se širok krug poznanika; ali ako imam nekoliko prijatelja, naravno da mi je milo da ih viđam povremeno. Niko ne može biti srećan u večnoj samoći.
  Jovana Ostojićhas quoted2 years ago
  Nikada do tada nisam bio svestan sveg žara svoje ljubavi, sve snage svojih nada, koje nisu potpuno smrvili čak ni časovi najvećeg očajanja, uvek sam se uporno i grčevito hvatao za misao da će jednog dana ona biti moja; ili, ako ne to, ono bar da će izvesno sećanje na mene, neka neznatna uspomena na naše prijateljstvo i ljubav večno ostati u njenom srcu.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)