Dragana Malešević

Profesionalne veštine

Ova knjiga je vodič za samoprocenu ostvarenosti i razvoj profesionalnih veština poželjnih u obavljanju svakog posla.

Tekst je zasnovan na naučno potvrđenim činjenicama, ali jezički izražen da ga svaki čitalac razume. Tekst sadrži preporuke, vežbe i opise realnih životnih situacija u studijama slučaja, kao i tehnike koje nam mogu pomoći u rešavanju konflikata, tehnike za postavljanje i postizanje ciljeva i tehnike za sprečavanje sagorevanja. Primećeno je da mnogi ljudi vole da ispituju svoje sposobnosti. Zbog toga knjiga sadrži skale procene kojima samoprocenom možemo ispitati svoju emocionalnu inteligenciju u poslu, svoj stil ponašanja u konfliktima, svoje uloge u timu i nivo svoje sagorelosti na poslu. Na kraju pojedinih poglavlja dat je popis preporučene literature za dalji razvoj veštine opisane u tom poglavlju.

Nadamo se da će ova knjiga u Vama podsticati preispitivanje i doprineti daljem razvoju vaših profesionalnih veština.
320 printed pages
Copyright owner
Provens
Original publication
2020
Publisher
PROVENS

Impressions

  Darko Filipovicshared an impression7 months ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile

Quotes

  Nevena Bogojevićhas quoted2 months ago
  Profesionalac je ličnost koja svoj posao obavlja na najbolji mogući način i koja pored znanja i iskustva ima razvijene i druge veštine, odgovarajuće moralne i etičke norme i osobine ličnosti.
  Plavi Bandithas quoted4 months ago
  Da bi se mogla nastaviti komunikacija, saradnja i uopšte suživot u događajima nakon konflikta, dobro je konflikt završiti izražavanjem želje ili emocije da se u budućoj saradnji to i dogodi, rečima kao što su: izvini; nisam dobro razumeo/-la; nešto sam ovih dana uznemiren/-a, pa mi sve smeta; žao mi je što se to dogodilo; nemoj mi zameriti, zaista mi je stalo do naših odnosa; voleo/-la bih da se ovo nije dogodilo; hajdemo negde na piće posle posla i slično
  Duškahas quoted4 months ago
  Napišite svoj zahtev za korišćenje godišnjeg odmora. Zahtevi i molbe imaju svoju formu. Osnovni podaci i položaj tih podataka dati su u primeru:

  O efektima pisane komunikacije i preporukama kako je uspešno ostvariti možete, takođe, pročitati u knjigama Karnegi Dejla iz preporučene literature.

On the bookshelves

  Provens
  Provens
  • 6
  • 57
  nefertiti0412
  Eseji i ostalo
  • 78
  • 5
  b1756265687
  Bikica
  • 34
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)